MENU

Fontos tudni nyílászáró csere esetén

Fontos tudni nyílászáró csere esetén

Egy lakás vagy ház nyílászáróinak cseréje nem csak komoly, de meghatározó beruházás is. Hosszú távú befektetés, ami többek között hatással lehet az Ön fűtésszámlájára és mindennapi közérzetére is. Egy ilyen döntés megvalósítása tökéletes tájékozottságot és szakértő csapatot kíván, hiszen a nyílászárók cseréjének megfelelő, garanciális kivitelezése hosszú távon fontos szempont. Mielőtt azonban belevágna, érdemes alapvető dolgokról tájékozódni, ebben segítünk mi ügyfeleinknek, hogy a választás előtt Ön is tisztában legyen az alapvető fogalmakkal.

Mit tartalmaz a nyílászárók ára?

 

Sokak számára nem egyértelmű, hogy egy nyílászárón feltüntetett ár pontosan mit is tartalmaz. Az oldalunkon megtalálható, alapáron kapható készletek mindegyike tartalmazza a komplett tokszerkezetet, továbbá a szériatartozék üveget, vasalatot és kilincset. Nem képezik részét azonban az esetleges extrák, ahogyan nincs benne az árban az igény szerinti kiszállítás, a beépítési munkálatok, valamint ahhoz szükséges olyan elemek, mint a takaróléc, a párkányok és a könyöklők, továbbá a különböző kiegészítők sem.

 

Mik azok a légkamrák és hány légkamrás ablakot érdemes választani?

 

A nyílászárók kapcsán a légkamra fogalma nem más, mint olyan fizikailag elzárt légréteg, amely biztosítja a nyílászáró megfelelő hő- és hangszigetelését. Ennek megfelelően minél több légkamrás egy ablakprofil, annál jobb a hang- és hőszigetelése. A légkamrák száma háromtól hétig terjed.

 

Mi az a beépítési mélység?

 

A beépítési mélység gyakorlatilag nem más, mint a nyílászáró profil vastagsága. A beépítési mélység egyenesen arányos a légkamrák számával, ennek fényében pedig a statikával, valamint a hő- és hangszigetelés mértékével.

 

Mikor kerüljön sor a nyílászárók cseréjére a lakásfelújítás során?

 

Panellakásoknál, illetve abban az esetben, ha a csere bontás nélkül megoldható, a kettő gyakorlatilag független egymástól. Minden olyan esetben azonban, mikor a nyílászáró cseréjéhez szükséges a kávafal megbontása, a cserét a burkolást megelőzően, de legkésőbb a festés előtt el kell végezni, hogy a szükséges bontás ne rombolja az addig elvégzett munkát.

 

Mennyi idő alatt készül el az új nyílászáró a megrendeléstől számítva?

 

A megrendelt termék függvényében a nyílászárók gyártási ideje 2-6 hét. Az ablakok és ajtók kiszállítását, valamint az anyagdíj kiegyenlítését követően megtörténik a beépítés időpontjának kijelölése. Egy nyílászáró beszerelése átlagosan 1-2 óra annak függvényében, hogy milyen esetleges kiegészítők szerelése szükséges. Egy nagyobb méretű családi ház esetén a folyamat eltarthat akár két napig is, bár szakembereinek törekszenek a minél gyorsabb munkavégzésre, illetve akár estébe nyúlóan is dolgoznak, ha így egy napon belül elvégezhető a munka.

 

Hogyan zajlik a nyílászárók cseréje?

 

A munka általában reggel 8-9 óra között kezdődik a régi elemek kibontásával, majd beépítésre kerülnek az új nyílászárók. Ezt követően megtörténik a szigetelés, a takarólécek és a párkányok szerelése, végezetül pedig, amennyiben vannak, a kiegészítők is a helyükre kerülnek. Az átadás-átvételt megelőzően még megtörténik a nyílászárók finombeállítása is.

 

Megoldható-e a nyílászáró csere bontás nélkül?

 

Amennyiben bontás nélküli nyílászáró cserére vágyik, könnyedén megoldható, néhány centiméternyi üvegfelület feláldozásával. Ebben az esetben az új ablak a régi nyílászáró keretében kerül rögzítésre, így nem szükséges a keret kibontása, azaz elkerülhető a kőművesmunka is.

 

Hogyan lehet felkészülni a munkálatokra?

 

A munkafolyamat zajjal és porral jár. Természetesen új építésű ingatlan esetében ez nem probléma, azonban csere esetén a szoba berendezését biztonságba kell helyezni, le kell takarni a padlóval egyetemben. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy szabaddá kell tenni a nyílászáró előtti részeket, illetve fontos a megfelelő parkolóhely biztosítása a szállítók számára.

 

A munkák lezárását követően pedig Önnek nincs más dolga, mint megoldani a régi, kibontott nyílászárók problémáját, melynek elszállításáról költségtérítés fejében szakértőink gondoskodnak.

 

Mikor és miért szükséges a kőművesmunka?

 

Bontás nélküli nyílászáró csere, valamint panellakásokban végzett munkálatok esetén nincs szükség kőművesmunkára, minden egyéb esetben azonban elkerülhetetlen a bontás nyomán a munkaterület esztétikai helyreállítása.

 

A nyílászárók beépítése és cseréje szolgáltatásunk alapesetben nem tartalmazza a kőművesmunkát, azonban ezt külön kérésre megszervezzük az Ön számára a beépítést követő 1-2 napon belül, de ennek összegét érdemes belekalkulálni a költségekbe.

Megjegyzendő, hogy a kőművesmunka kizárólag esztétikai helyreállítást jelent, hiszen szakembereink a beépítést minden esetben úgy végzik el, hogy a funkcionalitás maximális legyen.

hírek információk
Ablakcsere pályázat 2014
Az „Otthon Melege Program” keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014 őszétől kezdődően 1,1 milliárd forintos kerettel támogatja lakóépületek elavult homlokzati nyílászáróinak cseréjét. A támogatáshoz pályázat révén lehet hozzájutni, érdemes sietni, hiszen pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják el, és a keret hamar kimerülhet!
Nyílászárócsere okosan
Felújításon gondolkodik? Esetleg támogatással, de megvalósult lakóépületének külső szigetelése, mégsem érzi tökéletesnek a kapott eredményt? A teljes körű energetikai korszerűsítés elengedhetetlen részét képezi a meglévő homlokzati hőszigetelés mellett a régi, elöregedett nyílászárók cseréje