MENU
Hírek, információk

Műanyag, vagy alumínium párkányt érdemes vásárolni?

Műanyag, vagy alumínium párkányt érdemes vásárolni? A válasz elsősorban attól függ, hogy milyen nyílászárókkal rendelkezik az adott homlokzati rész. Műanyag nyílászárókhoz leginkább a műanyag párkányokat ajánljuk, míg az alumínium párkány szinte minden típushoz megfelelő lehet. A tisztánlátás kedvéért nézzük, milyen tulajdonságokkal bírnak a műanyag-, és milyenekkel az alumínium párkányok.

Tartós beltéri ajtót szeretne, de nem akar vagyonokat költeni?

Tartós beltéri ajtót szeretne, de nem akar vagyonokat költeni? Akkor a CPL fóliás ajtó a megoldás! A melamin-akril fóliával borított beltéri ajtók minden otthonban remekül megállják a helyüket, még akkor is, ha a gyerekek napról napra összefirkálják őket, vagy bármi más okból kerül szennyeződés a felületükre.

Biztonsági ajtók

Biztonsági ajtók Ha olyan értéket helyezünk el az ajtóink mögött, amely nagyon fontos számunkra, gondoskodnunk kell annak megfelelő védelméről is. Szeretett családunk, óriási erőfeszítéssel beindított vállalkozásunk, találmányaink, gondolataink, gyűjteményeink és még sok minden más is megérdemli az ilyen magas szintű gondoskodást.

Milyen ablakot válasszak?

Milyen ablakot válasszak? Gyakran van, hogy egyértelművé válik számunkra, hogy a régi ablakokat muszáj kicserélni, de még koránt sem vagyunk benne biztosak, hogy milyen típust válasszunk az új és modern ablakok kínálatából. Az ablakok típusait két fő szempont határozza meg: a keretek alapanyagai és szerkezete és az ablaküveg típusa, minősége.

A tél nem ablakcsereszezon – óriási tévedés!

A tél nem  ablakcsereszezon – óriási tévedés! A köztudatban az terjedt el, hogy a téli időszak nem alkalmas az ablakcserére, mert a hideg idő megakadályozza a rögzítőanyagok kötését-száradását, és egyébként is a munkálatok alatt kihűl a lakás. Hadd cáfoljuk meg ezeket a tévhiteket!

Ablak profilok, vasalatok

Ablak profilok, vasalatok Az ablakprofil az az anyag, illetve a hozzá illő szerkezet, amelyből az ablakszárnyak kerete és az ablaktok készül. Ez lehet fa (rétegragasztott tömörfa – bükk, tölgy, fenyő), műanyag és/vagy alumínium (kamrás kivitel). A vasalat az ablak működését biztosítja, ennek elemei a szárnyakban körbefutó fém alkatrészek (zár és kilincs részei), a tokon elhelyezkedő zárfogadók és a kilinccsel szembeni pántok, zsanérok.
1 / 35
hírek információk
Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal
A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.
Milyen ablakot válasszak?
Gyakran van, hogy egyértelművé válik számunkra, hogy a régi ablakokat muszáj kicserélni, de még koránt sem vagyunk benne biztosak, hogy milyen típust válasszunk az új és modern ablakok kínálatából. Az ablakok típusait két fő szempont határozza meg: a keretek alapanyagai és szerkezete és az ablaküveg típusa, minősége.