MENU

Redőnyök

Redőnyök

Redőnyválasztékunk kialakításánál ugyanaz a szempont vezérelt bennünket, ami immár két évtizede cégünk filozófiája: hogy kiváló, garanciális minőséget nyújtsunk Önnek, kedvező áron. Ennek megfelelően választottuk ki a beszállítónkat is, így a nálunk vásárolt redőnyt Ön évekig örömmel, problémamentesen használhatja.

Kínálatunkban a redőnyök mindkét alaptípusát megtalálja. A felső tokos, más néven fölészerelt redőny kizárólag az ablak beépítésével egyidőben szerelhető be, az ablak tetején helyezkedik el, doboza pedig a laktérből hozzáférhető, szerelhető. A másik típus a külső tokos, azaz elészerelt redőny, mely könnyedén felszerelhető utólag is. Utóbbinak a doboza belülről nem látható, így csak a külső oldalon, aluról szerelhető.

 

A redőny alkotóelemei

  • Redőnydoboz
  • Palást, más néven lamellák
  • Lefutósín
  • Kiegészítő tartozékok, például a gurtni, a gurtnigyűjtő automata, a tengely, a csapágyak stb.

 

A redőnydoboz szögletes alakú és készülhet alumíniumból vagy lindabból, de minden esetben egyetlen anyagból készül, hajlítással. Az oldalunkon megtalálható redőnyök mindegyike zárt, így a doboz belsejébe nem lehet belelátni.

 

Az alumínium lamellák oldalt összekötve, azaz arriterezve vannak, aminek köszönhetően nem csúsznak szét, emellett pedig a megfelelő működést feltolásgátló biztosítja. Műanyag palástot 180 centiméteres hosszúságig gyártunk, azonban garanciát csak 150 centiméterig vállalunk. Hasonlóan az oldalon megtalálható termékekhez, a nálunk kapható lamellák kiváló minőségűek, így a legnagyobb nyári meleg hatására sem torzulnak, nem deformálódnak el.

 

A lefutósínek közül kizárólag az alumínium alapanyagból készülteket találja meg oldalunkon, melyek a csendes működés érdekében kefés betéttel vannak szerelve. A műanyag lefutósínek nem lelhetőek fel választékunkban, ugyanis könnyen repedeznek és megsárgulhatnak.

 

Fölészerelt redőnyeink esetében mind a redőnydoboz, mind a lefutósín ablakprofil felhasználásával készül, amivel kivédhető az időjárás negatív hatása a redőnyre, illetve elkerülhető a sárgulás.

 

A redőny kiegészítő elemei

 

  • Gurtni: a nálunk rendelt termékek csak olyan gurtnit tartalmaznak, melyek formatartóak és nem rojtosodnak nagy igénybevétel mellett sem.
  • Gurtnigyűjtő automata: kizárólag esztétikus megjelenésű, tartós és minőségi olasz gyártmányúak beszerelésével foglalkozunk.
  • Tokvég: kínálatunkban csak alumínium tokvég található meg, ugyanis a műanyag könnyen sérül, repedezik.
  • Zárólamella: miután a műanyag zárólamellák nem biztosítanak megfelelő tartást, műanyag palást esetén is alumínium zárólamellát alkalmazunk.
  • Tengely, csapágyak: szakembereink kizárólag acél tengellyel és csapággyal dolgoznak, ami a műanyaggal szemben garantáltan tartós és hosszú távon is kiváló minőséget biztosít.

 

Az oldalunkon megtalálható redőnyök mindegyikének fehér az alapszíne, azonban az alumínium redőny színterezhető, illetve fóliázható a RAL színskála színeiben. Működtetésük alapvetően kézi erővel, gurtnival történik, azonban redőnyeink mindegyike motorizálható és kapcsolóval vagy távirányítóval kezelhető. Átmeneti megoldást jelent a kettő között a karos működtetés.

hírek információk
Tolóajtó
A tolóajtós rendszerek egyre kedveltebbek a bútorpiacon. Ennek több oka van. Napjainkban a lakások jórészét gardrób szobákkal vagy szekrényekkel tervezik. Ezek lezárásához a tolóajtók a legalkalmasabbak kis helyigényük miatt, valamint a megjelenés szempontjából is tág teret biztosítanak a sokféle anyagban és színben elérhető betétanyagok.
Vitorlázós hangulat a teraszon
A terasz és az ablakok, ajtók tervezésekor nem csak a homlokzati nyílászárók napvédelme fontos megoldandó feladat, a szabadban tartózkodás lehetőségének kiterjesztése érdekében szükséges a külső teraszok időjárás védelme is, pláne ilyen esős nyarakon, mint az idei.