MENU

Redőnyök

Redőnyök

Redőnyválasztékunk kialakításánál ugyanaz a szempont vezérelt bennünket, ami immár két évtizede cégünk filozófiája: hogy kiváló, garanciális minőséget nyújtsunk Önnek, kedvező áron. Ennek megfelelően választottuk ki a beszállítónkat is, így a nálunk vásárolt redőnyt Ön évekig örömmel, problémamentesen használhatja.

Kínálatunkban a redőnyök mindkét alaptípusát megtalálja. A felső tokos, más néven fölészerelt redőny kizárólag az ablak beépítésével egyidőben szerelhető be, az ablak tetején helyezkedik el, doboza pedig a laktérből hozzáférhető, szerelhető. A másik típus a külső tokos, azaz elészerelt redőny, mely könnyedén felszerelhető utólag is. Utóbbinak a doboza belülről nem látható, így csak a külső oldalon, aluról szerelhető.

 

A redőny alkotóelemei

  • Redőnydoboz
  • Palást, más néven lamellák
  • Lefutósín
  • Kiegészítő tartozékok, például a gurtni, a gurtnigyűjtő automata, a tengely, a csapágyak stb.

 

A redőnydoboz szögletes alakú és készülhet alumíniumból vagy lindabból, de minden esetben egyetlen anyagból készül, hajlítással. Az oldalunkon megtalálható redőnyök mindegyike zárt, így a doboz belsejébe nem lehet belelátni.

 

Az alumínium lamellák oldalt összekötve, azaz arriterezve vannak, aminek köszönhetően nem csúsznak szét, emellett pedig a megfelelő működést feltolásgátló biztosítja. Műanyag palástot 180 centiméteres hosszúságig gyártunk, azonban garanciát csak 150 centiméterig vállalunk. Hasonlóan az oldalon megtalálható termékekhez, a nálunk kapható lamellák kiváló minőségűek, így a legnagyobb nyári meleg hatására sem torzulnak, nem deformálódnak el.

 

A lefutósínek közül kizárólag az alumínium alapanyagból készülteket találja meg oldalunkon, melyek a csendes működés érdekében kefés betéttel vannak szerelve. A műanyag lefutósínek nem lelhetőek fel választékunkban, ugyanis könnyen repedeznek és megsárgulhatnak.

 

Fölészerelt redőnyeink esetében mind a redőnydoboz, mind a lefutósín ablakprofil felhasználásával készül, amivel kivédhető az időjárás negatív hatása a redőnyre, illetve elkerülhető a sárgulás.

 

A redőny kiegészítő elemei

 

  • Gurtni: a nálunk rendelt termékek csak olyan gurtnit tartalmaznak, melyek formatartóak és nem rojtosodnak nagy igénybevétel mellett sem.
  • Gurtnigyűjtő automata: kizárólag esztétikus megjelenésű, tartós és minőségi olasz gyártmányúak beszerelésével foglalkozunk.
  • Tokvég: kínálatunkban csak alumínium tokvég található meg, ugyanis a műanyag könnyen sérül, repedezik.
  • Zárólamella: miután a műanyag zárólamellák nem biztosítanak megfelelő tartást, műanyag palást esetén is alumínium zárólamellát alkalmazunk.
  • Tengely, csapágyak: szakembereink kizárólag acél tengellyel és csapággyal dolgoznak, ami a műanyaggal szemben garantáltan tartós és hosszú távon is kiváló minőséget biztosít.

 

Az oldalunkon megtalálható redőnyök mindegyikének fehér az alapszíne, azonban az alumínium redőny színterezhető, illetve fóliázható a RAL színskála színeiben. Működtetésük alapvetően kézi erővel, gurtnival történik, azonban redőnyeink mindegyike motorizálható és kapcsolóval vagy távirányítóval kezelhető. Átmeneti megoldást jelent a kettő között a karos működtetés.

hírek információk
Biztonsági ajtóinkról
Napjainkban fokozottan ügyelnünk kell a biztonságra, hiszen sajnos a közbiztonság helyenként hagy némi kívánnivalót maga után. Természetes, hogy mindenki szeretné értékeit biztonságban tudni. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy lakásunkat milyen ajtóval zárjuk, hiszen elsősorban ez az, ami megakadályozza az illetékteleneket abban, hogy bejuthassanak otthonunkba. Nagyon fontos, hogy a bejárati ajtó kiválasztásánál az esztétikumon felül figyeljünk arra is, hogy a választott ajtó kellően biztonságos is legyen.
Biztonságos tűzálló ajtók
A tűzálló ajtók olyan nyílászárók, amelyek bizonyos ideig kívül tudják tartani a tüzet. Ez azt jelenti, hogy elzárják a lángok útját. A gyártók ilyen ajtókból 30, 60 és 90 perces változatokat készítenek, vagyis olyanokat, amelyek fél, egy, illetve másfél óráig bírnak ellenállni a lángoknak.