MENU
Hírek, információk

Szellőztessünk rendszeresen!

Szellőztessünk rendszeresen! Amennyiben kicseréltük az ablakainkat, ajtóinkat, és örülünk annak, hogy jól szigetlenek, hajlamosak vagyunk elfelejteni a rendszeres szellőztetést, pláne az olyan helységekben, ahol nem tartózkodunk huzamosabb ideig. Pedig a jól szigetelő ablakok miatt még gyakrabban kellene biztosítani a légcserét!

Egy nyílt égésterű gázkazán egy köbméter gáz elégetéséhez 15-16 köbméter levegőt használ föl a helyiségből, ahol működik. A kéménynek is csak akkor van huzata, ha elég friss levegő jut be. Ha a drága gáz miatt rásegítenek a fűtésre, például cserépkályhával vagy kandallóval, ahhoz is elég friss levegő kell. Ha szagelszívót használnak, sokkal több. Ezért abban a helyiségben, ahol gázkazán, vízmelegítő működik, nem szabad szagelszívó ventilátort is használni. Életveszélyes kandallót, kályhát, szagelszívót működtetni abban a helyiségben, amely együtt szellőzik a gázkészülék helyiségével – figyelmeztetnek a fűtéssel foglalkozó ismertetők.

Egy régi, kevésbé modern ablak, vagy ajtó közel sem szigetel annyira, mint egy modern. Ezért az olyan helységekben, ahol kazán, vagy kályha működik, és cseréltük az ablakokat, fokozottan ügyeljönk a szellőztetésre!
hírek információk
Optikai trükkök - mit tegyünk, ha magas az ablak?
Felújításkor, nyílászárócserekor sokszor felmerül a kérdés, hogy az alacsony belmagasságú lakásokban milyen függönyt érdemes feltenni, hogy megfelelő összhangban legyen a sajátos körülményekkel.
Alternatív ablakhasználat
Néhol egészen különös helyen bukkanunk rá az ablakokra és ajtókra. Nincs ez másként ebben a hírben sem.