MENU
Hírek, információk

Üvegtégla a mindennapokban

Üvegtégla a mindennapokban Szerteágazó felhasználási lehetőségeivel lakásunk építésekor, felújításkor már 2 évszázada üvegtéglában is gondolkodhatunk. Noha a régi korok embere még egyértelműen a hagyományos ablak mellett tette le voksát, ha nyílászáróról volt szó, mára már elfogadottá és egyre népszerűbbé vált az üvegtégla használata, amely betöltött funkciója mellett esztétikus megjelenést is kölcsönöz.

Felhasználási területe sokrétű, ma már nemcsak a nyílászárók esetében gondolkodhatunk az eféle megoldásban, térelválasztó funkciója sem utolsó. Előnye, hogy kialakításának köszönhetően nem kell félnünk a kíváncsi tekintetektől, hiszen míg belülről a külvilág tökéletesen megfigyelhető, addig kintről kíváncsi szemek számára rejtett marad világunk. Ennek köszönhetően alkalmas akár fürdőszobák elválasztására is.

A színek kavalkádjából a fehér színt választva tereinket légiessé tehetjük, az üvegtégla fényáteresztő képessége révén lágy hatást érhetünk el a tompított fénnyel. Megfontolandó a helyes színválasztás. Vidám, bohókás hatást kelt egy élénk színekben pompázó üvegtégla fal, ugyanakkor fehér, víztiszta társaihoz képest 10%-kal kevesebb fényt enged át.

Fényáteresztő képessége mellett hangszigetelő hatása is kiváló. Egy jól megépített üvegfal hangszigetelő képessége megfelel egy 100 mm vastag betonfalnak, ami egy kamasz gyerek mellett nem elhanyagolható szempont.
Felhasználási területe sokrétű, a belső terek elválasztása mellett bejárati ajtó mellett vagy akár nyílászárók helyett is alkalmazzák.
hírek információk
Középpontban a műanyag nyílászárók
Nyílászáró választásakor igényeinknek illetve otthonunk már meglévő arculatának megfelelően választhatunk fa és műanyag nyílászárók közül. Amennyiben nem egy faház tulajdonosai vagyunk, mindenképpen meggondolandó a műanyag nyílászáró beépíttetése, hiszen számos előnnyel rendelkezik fából készült társaihoz képest.
Ajtók, ablakok és redőnyök akciós áron
Legszívesebben felújítaná az otthonát, de jelenleg nincs rá anyagi kerete? Már a nyílászárók cseréjével is jelentős esztétikai változást és költségmegtakarítást érhet el. Az új ajtók és ablakok ugyanis tökéletesen szigetelnek, így nyáron nem engedik be a meleget, télen pedig a hideget, a redőny pedig hatékonyan zárja ki a tűző napsugarakat.