MENU
Hírek, információk

Nyílászáró fából - de milyet?

Nyílászáró fából - de milyet? Lakásunk kiegészítőihez talán eszünkbe sem jutna nyílászáróinkat sorolni, holott egy, a házunkhoz illő fa nyílászáró igenis nagy mértékben képes természetességet, otthonosságot képviselni az összképben. Milyen a tökéletes fa nyílászáró? Milyet álmodjunk meg?

A legfontosabb, mint minden nyílászáró esetében az időtállóság, érdemes tehát rászánni időnket a piac feltérképezésére. Alapanyag tekintetében nincs hiány, találkozunk borovi-, luc,- vörös-, tölgyfából készült modellekkel, és mindemellett a trópusi változatok is képviseltetik magukat, mint pl. a meranti vagy az eukaliptusz. Néhány tulajdonságukat tekintve ezek a fafajták eltérnek egymástól, néhány gondolat következzék tehát erről.

Borovi fenyőt alapanyagként csak felületkezeletlen változatban szerelnek be, ugyanis ezen fafajta magas gyantatartalma miatt a kezelésnek ellenáll. Felületkezelés esetén hő hatására a már elkészített felületkezeléstől megszabadulna, kiszáradva pedig szomorúan konstatálhatnánk a keletkező berepedéseket.
 
Luc esetében a fenti problémával nem kell számolni, a felületkezelés tökéletesen megmarad.

Az említett trópusi alapanyagú nyílászárók pedig kiválóak a pára és a nedvesség –mint egy ajtó, ablak esetében nemkívánatos jelenség – kezelésében.
hírek információk
Nyílászáró fából - de milyet?
Lakásunk kiegészítőihez talán eszünkbe sem jutna nyílászáróinkat sorolni, holott egy, a házunkhoz illő fa nyílászáró igenis nagy mértékben képes természetességet, otthonosságot képviselni az összképben. Milyen a tökéletes fa nyílászáró? Milyet álmodjunk meg?
Kényelem és biztonság: automata garázskapuk
A nyílászárók szakértője, a Getax, a garázsajtók területén is megbízható és praktikus megoldásokat kínál a vásárlóknak. Számos kényelmi előnnyel jár, ha a garázsajtó önműködően nyitható csukható. Azonban az, hogy a garázson belül a villanyt is távirányítóval tudjuk felkapcsolni, biztonsági és balesetmegelőzési célokat is szolgál.