MENU
Hírek, információk

Felülvilágító ablak - korszakváltás a nyílászárók világában

Felülvilágító ablak - korszakváltás a nyílászárók világában Tetőtér vagy akár egyszintes lak esetén a nappali bevilágítására korszakalkotó megoldással álltak elő a fejlesztők néhány éve. A fény szerelmeseinek – és ugyan melyikünk nem az – a normál tetőtéri ablak helyett ma már a gyártók és forgalmazók felülvilágító kupola formájában is állnak rendelkezésére.

Mi különbözteti meg ezt a korszakalkotó megoldást hagyományos társaitól? A legszembetűnőbb egyedi kialakítása, amely egy laikus számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy itt nem a jól megszokott sík formákkal áll szemben. A formabontó kialakítás karöltve jár a fényárral, meglepődve fogjuk ugyanis tapasztalni a nyílászárók ezen fajtájánál hogy mind a hőn áhított napsugarak, mind szellőztetés esetén a friss levegő könnyedén teret nyer otthonunkban.

További, nyílászárótól elvárható tulajdonsága, hogy dupla üvegezésének köszönhetően kiváló hő-, hangszigetelő, az esőzaj tompításában pedig verhetetlen. A kényelem szerelmeseinek távirányítóval működtethető megoldás is rendelkezésére áll, illetve ha már egy kis félhomályra vágyik, a szintén távirányítóval működtethető harmonikaroló segítségével ez sem akadály.


hírek információk
Fontos szempont: a szellőzés!
Ha nyílászárócsere előtt állunk, jó, ha alaposan átgondoljuk, milyen fűtésrendszerrel rendelkezünk. A nyílt égésterű berendezések, például a cserépkályhák, cirkóberendezések és kandallók ugyanis egészen más szellőzési kritériumokat követelnek.
Ablakvasalatok
Az ablakok lakatosmunkái, az ablakvasalásnak nevezett elemek háromféle célt szolgálnak. Összetartják az ablakot, vagyis a farészeket egymáshoz rögzítik, és az egészet a falhoz. Emellett természetesen ezek felelősek a zárásért és a nyitásért is.