MENU
Hírek, információk

Az újgenerációs tetőtéri ablak

Az újgenerációs tetőtéri ablak A múlt heti cikkünkben bemutatott passzívház méltó kiegészítői a tetőtéri ablakok, amelyekről essen itt most néhány szó.

A fejlesztések természetesen a nyílászárók ezen fajtáját sem kerülték el, így ma már a teljes komfortérzet megvalósítására a gyártók a legkorszerűbb felnyíló-billenő tetőtéri ablakokat is felsorakoztatják kínálatukban. A három fokozatú beállítást a tokba kétoldalt beépített rugószerkezet biztosítja, aminek köszönhetően akár 5, 15 vagy 30 fokban is billenthető az ablak. A praktikumot szolgálandó a nyitás továbbá nem befelé, hanem kifelé és felfelé irányban történik, tehát lakterünkből egyrészt egy milliméternyi hely sem kerül felhasználásra, másrészt a kilátásunk továbbra is tökéletes marad. Különösen nagy előny ez egy tetőtér esetén, ami amúgy sem tágasságáról nevezetes. Nyíljon tehát a tér lakberendezési kedvünknek is, válassza a tetőtéri ablakok új generációját!
hírek információk
Ablakok elhelyezése
Az ablakokról úgy a legkönnyebb beszélni, hogyha elhelyezésük, vagy méretük szerint különböztetjük meg őket. Legtöbbször azt mondjuk, hogy vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok.
Erdei fenyőből ablakok
A borovi fenyőként emlegetett erdei fenyő kedvező körülmények között 20-35 m magasra is megnő. Fája nem csak az asztalosok körében népszerű, de az ajtó és ablakgyártásban is előszeretettel használják.