MENU
Hírek, információk

Az újgenerációs tetőtéri ablak

Az újgenerációs tetőtéri ablak A múlt heti cikkünkben bemutatott passzívház méltó kiegészítői a tetőtéri ablakok, amelyekről essen itt most néhány szó.

A fejlesztések természetesen a nyílászárók ezen fajtáját sem kerülték el, így ma már a teljes komfortérzet megvalósítására a gyártók a legkorszerűbb felnyíló-billenő tetőtéri ablakokat is felsorakoztatják kínálatukban. A három fokozatú beállítást a tokba kétoldalt beépített rugószerkezet biztosítja, aminek köszönhetően akár 5, 15 vagy 30 fokban is billenthető az ablak. A praktikumot szolgálandó a nyitás továbbá nem befelé, hanem kifelé és felfelé irányban történik, tehát lakterünkből egyrészt egy milliméternyi hely sem kerül felhasználásra, másrészt a kilátásunk továbbra is tökéletes marad. Különösen nagy előny ez egy tetőtér esetén, ami amúgy sem tágasságáról nevezetes. Nyíljon tehát a tér lakberendezési kedvünknek is, válassza a tetőtéri ablakok új generációját!
hírek információk
Ajtók ablakok - Borovi fenyőből
Az ablakok és ajtók, valamint bútorok igen kedvelt alapanyaga a borovi fenyő valójában hagyományos erdei fenyő. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen földrajzilag rengeteg helyen elterjedt, és az egyik legellenállóbb és legigénytelenebb fenyő, mégis a legalkalmasabb a nyílászárók gyártására.
Hangszigetelt ajtó a nyugalomért
Egy lakásban az ajtóknak igen komoly szerepük van, hiszen ezek biztosítják a lakásban élő emberek számára a magánszférát azzal, hogy elzárják egymástól az egyes helyiségeket. Néha mindenki vágyik egy kis magányra, az ajtónak köszönhetően pedig ezt meg is kaphatjuk, még akkor is, ha lakásunkat több emberrel osztjuk meg. Ahhoz azonban, hogy az egyedüllét, a magánszféra érzése tökéletes legyen, fontos lenne az is, hogy ne is halljuk az épületben tartózkodó többi embert. Szerencsére ma már erre is van egy remek megoldás, mégpedig a hangszigetelt ajtó.