MENU
Hírek, információk

Nagyon kell figyelni az ablakok szakszerű beépítésére!

Nagyon kell figyelni az ablakok szakszerű beépítésére! Egyre jobb ablakokat lehet kapni a piacon, egyre könnyebben beszerezhetőek a jó minőségű, kiváló hőszigetelésű nyílászárók, azonban hogyha szakszerűtlenül vannak beépítve, pénzkidobás ezeket választani.

A minél nagyobb hőszigetelésű ablakok kereslete egyre inkább emelkedik. A modern, jó minőségű ablakok már a fal hőszigetelési képességével vetekednek. De van egy problematikus pont, ahol mindent el lehet rontani. Ez pedig az ablakok nem szakszerű beépítése és ezáltal úgynevezett „hőhíd” keletkezik az ablak körül.

 

A nyílászárók okozta hőveszteség átlagosan 40%, a nyílászáró szerkezetek felületi átbocsátása 21%-ban hibás, míg a réseken 19%-nyi hőenergia illan el a semmibe. A beépítés szakszerűsége nagyon sarkalatos pont, hisz a rossz beépítés esetén hiába dobtuk ki a pénzt a kiváló hőszigetelő képességű ablakokért.

 

hírek információk
Inteligens ablakok
Hősugarakat kizáró, de a fényt beengeső "automata" üveget fejlesztettek ki angol kutatók. Ez a 21. század.
Fa nyílászárók felülkezelve
A nyílászárók kiválasztása egy lakáshoz vagy házhoz sosem könnyű feladat, mert több szempont alapján kell dönteni. Fontos, hogy a választott nyílászáró megfeleljen az esztétikai követelményeknek, ugyanakkor legalább ilyen lényeges az is, hogy hosszú távon bírja a strapát, és kellőképpen ellen tudjon állni a külső hatásoknak. A fa nyílászáró gyakran megosztja az embereket, mivel esztétikai szempontból tökéletesek ugyan, de sokan tartanak attól, hogy nem elég strapabíróak.