MENU
Hírek, információk

Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő

Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.

Az allakredő tehát egyfajta árnyékoló, és nem csak a túlzott világosságot zárja ki, hanem a ház belsejét a külső forráságtól elzárja. A berendezésnek sok alakja használatos. A klasszikus, a régi, jól ismert zsalu, de ismertek a legújabb, könnyű szerkesztes, árnyékolók, vagy a felhúzható, gördülő redők. Ez utóbbiak széles vászon—, bőr—, acél— vagy hevederekhez erősített lécek. Ha teljesen leeresztik őket, a lécek között nem hatolhat be világos. De a szerkezetek úgy is illeszthetők, hogy közöttük hézag marad. Felhuzó szerkezetük felcsavarós, különféle zsinórral, vagy szalaggal, forgatja a hengert. De létezik fogaskerekű átvitel is.
hírek információk
Sokszínű bejárati ajtók a Áron Ház kft.-től
Az Áron Ház kft. különböző minőségű és típusu műanyag nyílászárókat kínál óriási választékban. Jelentős időt kell rászánnia annak, aki kínálatában található műanyag nyílászárókat szeretné végigböngészni.
Miért pont alumínium borítású műanyag nyílászáró?
A nyílászárók kiválasztása nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik, ugyanis számos szempontot figyelembe kell venni a választásnál. Egyrészt természetesen fontos az, hogy fog kinézni a házunk vagy lakásunk az ablakokkal, hiszen mindenki szeretné, ha otthona kívül-belül szép lenne, ez teljesen természetes igény.