MENU
Hírek, információk

Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő

Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.

Az allakredő tehát egyfajta árnyékoló, és nem csak a túlzott világosságot zárja ki, hanem a ház belsejét a külső forráságtól elzárja. A berendezésnek sok alakja használatos. A klasszikus, a régi, jól ismert zsalu, de ismertek a legújabb, könnyű szerkesztes, árnyékolók, vagy a felhúzható, gördülő redők. Ez utóbbiak széles vászon—, bőr—, acél— vagy hevederekhez erősített lécek. Ha teljesen leeresztik őket, a lécek között nem hatolhat be világos. De a szerkezetek úgy is illeszthetők, hogy közöttük hézag marad. Felhuzó szerkezetük felcsavarós, különféle zsinórral, vagy szalaggal, forgatja a hengert. De létezik fogaskerekű átvitel is.
hírek információk
Garázskapu szinek
Nem mindegy, hogy milyen színeket, burkolóanyagokat választunk a garázskapunk beszerelése során. A kapuk a legnagyobb méretű nyílászárók a házban, ezért kitüntetett figyelmet érdemelnek.
Itt a jó idő, mégis figyeljünk a kazánokra!
Sokan szerencsére már lecserélték a régi, kétszárnyú fa- vagy redőnytokos ablakaikat műanyagra és az ajtókból is a jobban szigetelők működnek a házban. Ezek nagyon jól zár, de ha nem figyelnek a külső levegőt beáramoltató megoldásra, odabenn elfogy az oxigén, és több szénmonoxid termelődik, ami visszaáramolhat a kéményből a lakásba. Mivel nincs szaga, ezt nem lehet megérezni.