MENU
Hírek, információk

Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő

Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.

Az allakredő tehát egyfajta árnyékoló, és nem csak a túlzott világosságot zárja ki, hanem a ház belsejét a külső forráságtól elzárja. A berendezésnek sok alakja használatos. A klasszikus, a régi, jól ismert zsalu, de ismertek a legújabb, könnyű szerkesztes, árnyékolók, vagy a felhúzható, gördülő redők. Ez utóbbiak széles vászon—, bőr—, acél— vagy hevederekhez erősített lécek. Ha teljesen leeresztik őket, a lécek között nem hatolhat be világos. De a szerkezetek úgy is illeszthetők, hogy közöttük hézag marad. Felhuzó szerkezetük felcsavarós, különféle zsinórral, vagy szalaggal, forgatja a hengert. De létezik fogaskerekű átvitel is.
hírek információk
Tartós beltéri ajtót szeretne, de nem akar vagyonokat költeni?
Akkor a CPL fóliás ajtó a megoldás! A melamin-akril fóliával borított beltéri ajtók minden otthonban remekül megállják a helyüket, még akkor is, ha a gyerekek napról napra összefirkálják őket, vagy bármi más okból kerül szennyeződés a felületükre.
Ablakok a tetőn
A tetőtér beépítések elterjedésével igen gyakoriak lettek a tetőablakok. A tető dőlésszögében elhelyezett nyílászárók megfelelő kezelése azonban nem minden esetben egyezik a hagyományos ablakokéval.