MENU
Hírek, információk

Jönnek az őszi viharok, védjük az ablakokat

Jönnek az őszi viharok, védjük az ablakokat Hamarosan beköszöntenek az őszi szelek. Hogyha megúsztuk a nyári viharokat, akkor szerencsések vagyunk, de jobb felkészülni, hogyha nem akarunk kitört ablakokat, vagy ajtóüvegeket.

Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel megelőzhetők a fenti káresetek:

1. Ha elmegyünk otthonról, mindig zárjuk be az ajtókat és ablakokat, hogy ne csapja be őket a huzat!
2. Vihar közeledtével lehetőleg áramtalanítsuk a lakást, de legalább is húzzuk ki a konnektorból a legtöbb elektromos berendezést, mert a villámcsapás okozta túláram tönkreteheti őket!
3. Az ereszt időnként tisztítsuk ki, hogy a lezúduló víz útját ne állja el az ereszcsatornában összegyűlt piszok! Viharos időben ne parkoljunk fa alá, nehogy a letört ágak, gallyak kárt tegyenek az autóban!
4. Ha már megtörtént a baj, és viharkár ért, még a helyreállítás előtt fotózzuk le a sérüléseket, és minél hamarabb jelentsük be a kárt a biztosítónak!
hírek információk
Szóképek - ablakok máshogyan
Nyelvünk különösen gazdag olyan szavakban, amelyek átvitt értelemben is gazdagok. Ezekre a képiességet hordozó szavakra kitűnő példa az ablak, vagy a virág. Együtt pedig plusz jelentést hordoznak.
Alumínium nyílászáró - a kezdetektől napjainkig
A 60-as években megjelenő alumínium nyílászárókat sem kerülhette el a technológiai fejlődés. A korábbi hőhidas megoldás helyett az évtizedek folyamán mind elterjedtebbé vált a hőhídmentes változat, mely szépen lassan kiszorította a piacról elődeit.