MENU
Hírek, információk

Az ajtók, ablakok alapanyagai

Az ajtók, ablakok alapanyagai A borovi fenyőként emlegetett, ajtó és ablakgyártásban előszeretettel használt erdei fenyő kedvező körülmények között 20-35 m magasra is megnő. A hatalmas fát szívesen használják az asztalosok, hiszen kiválóan megmunkálható, és magas gyantatartalma miatt igen tartós is.

Az egyenes törzsű fa ágai örvökben nőnek, a fiatal példányok életkora ezért az örvek számából könnyen megállapítható. Kérge a talajhoz közel vastag, mélyen barázdált, színe szürkésbarna, a fa magasabb részein vékonyabb, vöröses, esetenként narancsos. Az idős példányok kérge nagy lapos táblákra repedezik.

A fa egyenes törzse kiváló alapanyaga a bútoroknak, nyílászáróknak, mivel szinte teljesen csomómentes és remekül lehet vele dolgozni. Az asztalosok egyik kedvenc fája. A borovi fenyő koronája fiatalon kúpos, majd később ellaposodik, ernyőszerűvé válik, levelei kettesével nőnek a törpehajtásokon, tövüket közös hártya burkolja. Sűrű, kemény, 5-7 centiméteres
legtöbbször jól láthatóan csavarodott leveleinek keresztmetszete félhold alakú, kissé lapos. A kékeszöld levelek csúcsa hegyes, a szélük fűrészes. A fa virágzata a toboz.
hírek információk
Akciós, minőségi ajtók – jó beruházás évtizedekre
A beltéri ajtó lakásunk egyik legfontosabb eleme – minden helyiséget a beltéri ajtók választanak el, szerepük óriási nem csak a lakás hőtartásában, de a magánélet megteremtésében és persze a dekorációban is. Ezért tehát a beltéri ajtók kiválasztása is olyan feladat, legyen szó akár lakásfelújításról vagy építkezésről, amelyet egyáltalán nem szabad elhamarkodni.
Ablakunk díszei, avagy textil & nyílászáró
Textilek ablakba és télikertbe? Természetesen nem idegen tőlünk, hogy egy tökéletesen megválasztott nyílászárót akár eltakarva tovább fokozzuk az otthonosságérzetet, mondjuk a télikertben.