MENU
Hírek, információk

Eljött az ívelt tolóajtók ideje!

Eljött az ívelt tolóajtók ideje! Az újonnan tervezett épületekben gyakran találkozunk ívelt falfelületekkel. Ezekre is elhelyezhető tolóajtó? Új építésű családi házunkban az egyik szobánál íves falat szeretnénk. Ilyen helyre Is berakható a hagyományos ajtó?

Ívelt falra végszükség esetén betehető a hagyományos egyenes, nyíló ajtó is, ha kellően vastag a fal, mert különben kiállnának a sarkai, illetve nem szép, amikor egy fal íve optikailag megtörik. Nagyvonalúbb megoldás az íves tolóajtó, amely nemcsak esztétikus, de helytakarékos is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 8% helyet szabadít fel a tolóajtók alkalmazása, mivel nincs térbe nyíló ajtó, aminek helyet kellene biztosítani. A szerkezet egy falba épített fém keret, ebben könnyedén csúsztatható az ajtólap.
hírek információk
Jönnek az őszi viharok, védjük az ablakokat
Hamarosan beköszöntenek az őszi szelek. Hogyha megúsztuk a nyári viharokat, akkor szerencsések vagyunk, de jobb felkészülni, hogyha nem akarunk kitört ablakokat, vagy ajtóüvegeket.
Biztonsági ajtóinkról
Napjainkban fokozottan ügyelnünk kell a biztonságra, hiszen sajnos a közbiztonság helyenként hagy némi kívánnivalót maga után. Természetes, hogy mindenki szeretné értékeit biztonságban tudni. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy lakásunkat milyen ajtóval zárjuk, hiszen elsősorban ez az, ami megakadályozza az illetékteleneket abban, hogy bejuthassanak otthonunkba. Nagyon fontos, hogy a bejárati ajtó kiválasztásánál az esztétikumon felül figyeljünk arra is, hogy a választott ajtó kellően biztonságos is legyen.