MENU
Hírek, információk

Eljött az ívelt tolóajtók ideje!

Eljött az ívelt tolóajtók ideje! Az újonnan tervezett épületekben gyakran találkozunk ívelt falfelületekkel. Ezekre is elhelyezhető tolóajtó? Új építésű családi házunkban az egyik szobánál íves falat szeretnénk. Ilyen helyre Is berakható a hagyományos ajtó?

Ívelt falra végszükség esetén betehető a hagyományos egyenes, nyíló ajtó is, ha kellően vastag a fal, mert különben kiállnának a sarkai, illetve nem szép, amikor egy fal íve optikailag megtörik. Nagyvonalúbb megoldás az íves tolóajtó, amely nemcsak esztétikus, de helytakarékos is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 8% helyet szabadít fel a tolóajtók alkalmazása, mivel nincs térbe nyíló ajtó, aminek helyet kellene biztosítani. A szerkezet egy falba épített fém keret, ebben könnyedén csúsztatható az ajtólap.
hírek információk
Nyílászáró-csere – tiszta kilátások
Egyre többen vágnak bele manapság a régi, fakeretes ablakaik cseréjébe, annak reményében, hogy ezzel javul a hő- és hangszigetelés, illetve, hogy a lakásuk/házuk ablakai innovatívabbak és könnyebben kezelhetőek lesznek ezután. A legtöbb esetben a csere eredménye elégedettséggel tölti el a háziakat, azonban érdemes arról is tájékozódni, hogy mivel járnak a munkálatok, nehogy valami váratlanul érjen, vagy nagyobb nehézségeket okozzon, mint ahogy számítottunk rá.
Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő
Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.