MENU
Hírek, információk

Bejárati ajtók

Bejárati ajtók Szerettei és értékei védelme mindennél fontosabb! „12 ponton záródó ajtóm van, mégis betörtek hozzám könnyűszerrel!” Lehet, hogy nem is ez a legfontosabb egy bejárati ajtó választásnál? Hiába a rengeteg zár, ha az ajtólap maga egyszerűen nem tudja a megfelelő biztonságot garantálni, ebben az esetben kidobott pénz, amit a bejárati ajtóra költött!

Egészen biztos vagyok benne, hogy Ön sem szeretne hasonló hibába esni. A bejárati ajtó kiválasztása előtt éppen ezért szeretnék Önnek pár valóban hasznos tanácsot adni. Üdvözlöm Önt, Holhós Attila vagyok a bejarati-ajto.com weboldal tulajdonosa, a továbbiakban én fogom Önt kalauzolni az oldalon.

A bejárati ajtóknál az egyik legfontosabb dolog, az ajtólap anyaga. Értem ezalatt az ajtólap külső borítását, belső hőszigetelését és a felületi kezelését.

Külső borítás: az egyik legfontosabb elem, ezért a valóban biztonságos bejárati ajtóknál ez acélból vagy alumíniumból készül, később erre kerül rá majd a színezés vagy adott esetben a fa hatású fólia. Fontos, hogy az ajtólap külső borítása a fenti fémekből készüljön ez ellenálló, masszív felületet biztosít, így magas a betörésvédelmi értéke.

Belső hőszigetelés: Ha a belső szigetelés nem megfelelő, akkor mit sem ér a masszív külső borítás. Minden esetben csak olyan ajtót válasszunk, amelynek belső hőszigetelése valamilyen speciális kikeményedő PU anyagból készült. Ez fontos azért, mert sok ajtótípusnál bár a belső hőszigetelés masszív PU habból készült, nem tölti ki teljesen az ajtó belsejét, így egyrészt hidegfoltok alakulnak ki (bejön a hideg) másrészt pedig az ajtó szilárdságát is rontja. Sok ajtónál nem használnak megfelelő PU tőmítőhabot, de van olyan is, ahol „rácsos” vastag kartonszerű papírt használnak a tömítésre…

Felületi kezelés: Ez gyakorlatilag az ajtó élettartamát határozza meg, valamint külső megjelenését. Minden esetben célszerű olyan bejárati ajtókat választani, amelyek megfelelően vannak kezelve (porszórt festék vagy „ráégetett” fólia). HA nem megfelelően van kezelve az ajtónk, előbb utóbb felületi sérülések keletkeznek rajta és emiatt rozsdásodik, vagy leválik a külső borításról.

Zár: A bevezetőben már említettem, hogy ne hagyjuk magunkat „elvakítani” a sok ponton záródó ajtókkal. A több ponton záródó ajtók nem feltétlen biztonságosabbak (sőt!) a kevesebb, de valóban megfelelő precizitással elhelyezett záraknál. Általában az emberek döntő többsége úgy érzi, minél több ponton záródik egy ajtó, annál biztonságosabb…Ne hagyjuk megvezetni magunkat!

A biztonságos és időtálló bejárati ajtók fontosabb ismérvei tehát:

   1. Acél vagy alumínium külső borítással rendelkeznek
   2. PU habbal vannak töltve, azon belül is olyannal, amelyik minden nyílást valóban megfelelően kitölt
   3. Nem „kisipari” hanem komolyan kidolgozott technológiával van felületkezelve
   4. Valóban biztonságos, precíz zárszerkezettel van felszerelve
hírek információk
Mi az a teljesüveg rendszer?
A nagyméretű üvegfelület jellemezte technikai megvalósítás eredménye a rögzített üvegezéssel készülő teljesüveg rendszer, melynek legfőbb jellemzője a kiemelkedő esztétikai hatást nyújtó nyitott tér érzete”.