MENU
Hírek, információk

Hőszigetelt garázskapuk

Hőszigetelt garázskapuk A legjobb hőszigetelésű garázskapuktól elkezdve az egészen szigetelésmentes változatokig számtalan kivitel létezik. Ahhoz, hogy kiválasszuk, a mi esetünkben milyen megoldást válasszunk, alaposan végig kell gondolni több szempontot is.

A garázskapu általában az épület legnagyobb felületű nyílászárója, ezért jelentős hőmennyiség elveszhet, hogyha nem megfelelő hőszigetelést választunk. Az épület elhelyezkedése és a kapu helye kulcsfontosságú. Más-más hőszigetelés szükséges különálló, fűtött falakkal határolt, épület alatt elhelyezkedő, vagy fűtéssel rendelkező garázsok esetében. Lehetőleg ezt hosszú távra tervezzük, mivel a kapuk utólagos szigetelését egyik gyártó sem javasolja. Ennek fő oka, hogy a rugók a szigetelőanyaggal megnövelt tömegű paneleket nem tudják kiegyensúlyozni.
hírek információk
Felülvilágító ablak - korszakváltás a nyílászárók világában
Tetőtér vagy akár egyszintes lak esetén a nappali bevilágítására korszakalkotó megoldással álltak elő a fejlesztők néhány éve. A fény szerelmeseinek – és ugyan melyikünk nem az – a normál tetőtéri ablak helyett ma már a gyártók és forgalmazók felülvilágító kupola formájában is állnak rendelkezésére.
Dekoratív beltéri ajtók kedvező áron
A dekorfóliás MDF beltéri ajtók a fa nyílászárók kedvelt alternatívái, hiszen segítségükkel úgy öltöztetheti fel a lakást egyedi és esztétikus megjelenésű nyílászárókkal, hogy a pénztárcája sem látja kárát. Ezek ugyanis jóval kevesebbe kerülnek a tömör fa ajtóknál, viszont tartósak, mutatósak, és a legkülönbözőbb színekben és kialakítással kaphatók.