MENU
Hírek, információk

Tolóajtók - modern térelválasztás

Tolóajtók - modern térelválasztás Irodaházak vagy akár lakóházunk nagyobb méretű szobáinak elválasztásánál is gondolkodhatunk egyedi, modern megoldásban. Ennek megvalósításában segítenek a tolóajtók, amelyek az egyedi sajátosságokat figyelembe véve beépítés után otthonunk díszévé válhatnak.

Előnyük a hagyományos ajtókkal szemben, hogy segítségükkel beépíthetővé, hasznosíthatóvá válnak az elfeledett helyek, legyen szó akár a lépcső aljáról vagy tetősíkok alatti térről.
Térelválasztó szerepük mellett esztétikai élményt is nyújtanak az üvegezett változatok, ugyanakkor praktikusságuk sem elhanyagolandó, hiszen az így létrejövő rejtekhelyek nagyszerűen kihasználhatóak.

Mivel a különleges igényeknek megfelelően a tolóajtók kialakítása egyedi, így áruk a hagyományos ajtókhoz képest magasabb. Színben, formában tehát szabad kezet kap a tervező, azonban érdemes e térválasztó melletti döntéskor figyelembe venni, hogy hangszigetelő hatását tekintve kevésbé hatékony mint fából készült társai.
hírek információk
Fogjuk be a nap melegét!
Energiamegtakarítást nem csak azzal érhetünk el, hogy a benti meleget nem engedjük ki, hanem azzal is, hogy a napsugarak hőenergiájából minél többet beengedünk a lakásba. A beengedett napenergia arányát kis g-vel jelölik — minél nagyobb ez az érték, annál jobb, hiszen annál több meleget nyerünk az ablakon át.
Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal
A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.