MENU
Hírek, információk

Tolóajtók - modern térelválasztás

Tolóajtók - modern térelválasztás Irodaházak vagy akár lakóházunk nagyobb méretű szobáinak elválasztásánál is gondolkodhatunk egyedi, modern megoldásban. Ennek megvalósításában segítenek a tolóajtók, amelyek az egyedi sajátosságokat figyelembe véve beépítés után otthonunk díszévé válhatnak.

Előnyük a hagyományos ajtókkal szemben, hogy segítségükkel beépíthetővé, hasznosíthatóvá válnak az elfeledett helyek, legyen szó akár a lépcső aljáról vagy tetősíkok alatti térről.
Térelválasztó szerepük mellett esztétikai élményt is nyújtanak az üvegezett változatok, ugyanakkor praktikusságuk sem elhanyagolandó, hiszen az így létrejövő rejtekhelyek nagyszerűen kihasználhatóak.

Mivel a különleges igényeknek megfelelően a tolóajtók kialakítása egyedi, így áruk a hagyományos ajtókhoz képest magasabb. Színben, formában tehát szabad kezet kap a tervező, azonban érdemes e térválasztó melletti döntéskor figyelembe venni, hogy hangszigetelő hatását tekintve kevésbé hatékony mint fából készült társai.
hírek információk
Ablakeret
Nem is sejtenénk, hány féle ablakkeret létezik a világon. Lehet sámbrános, állhat guaderozásból, és akkor még nem szóltunk a pilléres, oszlopos és párkányos változatokról.
Fénycsatorna - a fényáramlás új generációja
Múlt heti cikkünkben bemutattuk a felülvilágító kupolát, amely kiválóan alkalmas lapostetős épületek, fénytől elzárt helyiségek bevilágítására. Az se keseredjen azonban el, akinek otthonánál a fenti megoldás kivitelezése kizárt, a tervezők ilyen esetre is gondolva fejlesztették ki az ún. fénycsatornát.