MENU
Hírek, információk

Fontos szempont: a szellőzés!

Fontos szempont: a szellőzés! Ha nyílászárócsere előtt állunk, jó, ha alaposan átgondoljuk, milyen fűtésrendszerrel rendelkezünk. A nyílt égésterű berendezések, például a cserépkályhák, cirkóberendezések és kandallók ugyanis egészen más szellőzési kritériumokat követelnek.

Ezeknek a készülékeknek a használatánál különösen fontos, hogy a lakásunk, házunk megfelelő légcseréléssel rendelkezzen. Ehhez nem elegendőek a napközbeni szellőztetések – a levegő alapos és folyamatos áramlására van szükség.

 

A mai, modern ablakok, ajtók szinte tökéletesen lezárják a nyílásokat, így a korábban ott is szellőző lakásunkban szakszerű megoldások híján benn rekedhetnek a különböző mérges gázok és káros égéstermékek.

 

Kérjük ki kéményseprő véleményét, mielőtt ilyen beruházásba kezdenénk! Szakszerű anyagok és technikák felhasználásával, és hozzáértő szakemberek alkalmazásával minimálisra csökkenthetjük a nem megfelelő szellőzésből eredő veszélyeket.

hírek információk
Felújított ajtók
Kétségtelen, hogy az ajtók felújításának legkényelmesebb, ám riasztóan költséges módja az ajtócsere. Ha viszont az ajtólap csak jellegtelen, akkor némi plusz munkával olcsóbban is átformálhatjuk a felületüket. Ehhez nem kell más, mint idomosra mart lécek, és esetleg - igényeinktől függően - nemes furnérral borított farostlemez tábla. Ez azonban csak abban az esetben lehetséges, ha a fehérre mázolt ajtólapot natúrszínűre szeretnénk változtatni.
Biztonságos tűzálló ajtók
A tűzálló ajtók olyan nyílászárók, amelyek bizonyos ideig kívül tudják tartani a tüzet. Ez azt jelenti, hogy elzárják a lángok útját. A gyártók ilyen ajtókból 30, 60 és 90 perces változatokat készítenek, vagyis olyanokat, amelyek fél, egy, illetve másfél óráig bírnak ellenállni a lángoknak.