MENU
Hírek, információk

A nyílászárók tartós használhatóságának kulcsa a kilincs

A nyílászárók tartós használhatóságának kulcsa a kilincs A kilincs megvásárlásánál jó ha odafigyelünk, ugyanis a jó kilincs a nyílászáró tartósságának, és megbízhatóságának alapja.

A jó megjelenésű, a lakásba és az ajtóhoz, ablakhoz illeszkedő kilincs nem csak egy dísz a nyílászárón. Ennek a szerelvénynek nagyon fontos technikai paramétereknek és szabályoknak kell megfelelni, hogy sokáig használható lehessen. Néhány gyártó speciálisan tervezett kilincscsappal és szorítócsavarral biztosítja, hogy a kilincsek csapja évek múlva is szilárdan, lötyögés nélkül illeszkedjen a zár nyílásába, és az ajtóra szerelt kilincsbe. Más esetekben a kilincs nyakát a zár belső oldalán kialakított mélyedésbe illeszkedő kopásálló betétgyűrűvel és alátéttel biztosítják a lógás, kilazulás ellen.

A kilincsnyakat az alátét rögzíti a zárcímerbe, ami a halk és könnyű mozgatást biztosítja. A kilincsnyakra szerelt alátét a kotyogást akadályozza meg, a két oldalról megvezetett kilincs pedig hosszú távon is szinte holtjáték nélküli használatot eredményez. Sok esetben a használat során, és a nem megfelelő rögzítés miatt előfordulhat, hogy a kilincs a kezünkben marad. Ennek megoldására szolgál az úgynevezett átmenő csavaros rögzítésű kilincs, amely átfogja az ajtólapot, így a rögzítés nem csak az ajtó felületén történik, hanem az egész ajtólapon keresztül.
hírek információk
Akciós, minőségi ajtók – jó beruházás évtizedekre
A beltéri ajtó lakásunk egyik legfontosabb eleme – minden helyiséget a beltéri ajtók választanak el, szerepük óriási nem csak a lakás hőtartásában, de a magánélet megteremtésében és persze a dekorációban is. Ezért tehát a beltéri ajtók kiválasztása is olyan feladat, legyen szó akár lakásfelújításról vagy építkezésről, amelyet egyáltalán nem szabad elhamarkodni.
Nyílászárócsere okosan
Felújításon gondolkodik? Esetleg támogatással, de megvalósult lakóépületének külső szigetelése, mégsem érzi tökéletesnek a kapott eredményt? A teljes körű energetikai korszerűsítés elengedhetetlen részét képezi a meglévő homlokzati hőszigetelés mellett a régi, elöregedett nyílászárók cseréje