MENU
Hírek, információk

Ablakcsere - árösszehasonlítás

Ablakcsere - árösszehasonlítás Összehasonlítottuk az árakat. Most kiderül, mi a helyzet egy átlagos méretű, 120×150-es bukó-nyíló ablak esetében, hogyha le akarjuk cserélni.

Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha műanyagban gondolkodunk. Leggyakrabban az 5 légkamrás kivitellel találkozhatunk, ez általában árban és minőségben is megfelel az elvárásoknak. Ennél kevesebb légkamrával már nem nagyon szoktak foglalkozni, és ha lehet, mi se tegyük. A több légkamra azonban jobb hőszigetelést is jelent, így egyre gyakrabban hallunk a 6- és 7 légkamrás kivitelekről is. Fontos tudni, hogy a több légkamra csak akkor jár együtt alacsonyabb hőátbocsátással, ha egyben a profil vastagsága is nő. Tehát ha egy katalógusban azt látjuk, hogy az 5 légkamrás profil 70 mm-es, ugyanakkor a 7 légkamrás is ugyanekkora, ne várjunk a drágább 7 légkamrástól nagyobb hőszigetelő értéket.

Az átlagosnak mondható 1,0 U értékű 5 légkamrás, 70 mm-es profilú műanyag ablak elfogadható ára (a fenti méretben) 32 és 38 ezer forint között mozog. Ugyanakkor egy 7 légkamrás 75 mm-es profillal körülbelül 10 ezer forinttal fog többe kerülni, azaz 42 és 48 ezer forint közöttire tehető. Érdemes odafigyelni arra, hogy sok esetben a drágább és vastagabb ablak nem jelent jobb hőszigetelést, csupán a masszívabb szerkezetért fizetünk többet. Ha ennél alacsonyabb hőátbocsátású darabot szeretnénk, azért már mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. Egy 0,7 U értékű, 3 rétegű üveggel ellátott, szintén 7 légkamrás ablak már körülbelül a duplájába kerül az előbbinek, 75 és 85 ezer forint között tudjuk megvásárolni. Itt tehát máris jól látszik, mennyire alaposnak kell lennünk, amikor a házhoz leginkább megfelelő ablakot ki szeretnénk választani. Ugyanis egy drágább kivitellel jóval többet is tudunk spórolni, tehát a különbözet idővel visszahozza az árát, ám ez csak akkor teljesül, ha a teljes határoló szerkezet megfelel az elvárásoknak.
hírek információk
Hőszigetelt ajtó
Ajtó vásárlása esetén a konkrét ajtó kiválasztása csak egy részlete a teljes folyamatnak. Ha nem akarunk csalódni a választott termékben, fontos tájékozódni magáról a termékcsoportról, a választási szempontokról. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani Önnek!