MENU
Hírek, információk

Ablakcsere - árösszehasonlítás

Ablakcsere - árösszehasonlítás Összehasonlítottuk az árakat. Most kiderül, mi a helyzet egy átlagos méretű, 120×150-es bukó-nyíló ablak esetében, hogyha le akarjuk cserélni.

Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha műanyagban gondolkodunk. Leggyakrabban az 5 légkamrás kivitellel találkozhatunk, ez általában árban és minőségben is megfelel az elvárásoknak. Ennél kevesebb légkamrával már nem nagyon szoktak foglalkozni, és ha lehet, mi se tegyük. A több légkamra azonban jobb hőszigetelést is jelent, így egyre gyakrabban hallunk a 6- és 7 légkamrás kivitelekről is. Fontos tudni, hogy a több légkamra csak akkor jár együtt alacsonyabb hőátbocsátással, ha egyben a profil vastagsága is nő. Tehát ha egy katalógusban azt látjuk, hogy az 5 légkamrás profil 70 mm-es, ugyanakkor a 7 légkamrás is ugyanekkora, ne várjunk a drágább 7 légkamrástól nagyobb hőszigetelő értéket.

Az átlagosnak mondható 1,0 U értékű 5 légkamrás, 70 mm-es profilú műanyag ablak elfogadható ára (a fenti méretben) 32 és 38 ezer forint között mozog. Ugyanakkor egy 7 légkamrás 75 mm-es profillal körülbelül 10 ezer forinttal fog többe kerülni, azaz 42 és 48 ezer forint közöttire tehető. Érdemes odafigyelni arra, hogy sok esetben a drágább és vastagabb ablak nem jelent jobb hőszigetelést, csupán a masszívabb szerkezetért fizetünk többet. Ha ennél alacsonyabb hőátbocsátású darabot szeretnénk, azért már mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. Egy 0,7 U értékű, 3 rétegű üveggel ellátott, szintén 7 légkamrás ablak már körülbelül a duplájába kerül az előbbinek, 75 és 85 ezer forint között tudjuk megvásárolni. Itt tehát máris jól látszik, mennyire alaposnak kell lennünk, amikor a házhoz leginkább megfelelő ablakot ki szeretnénk választani. Ugyanis egy drágább kivitellel jóval többet is tudunk spórolni, tehát a különbözet idővel visszahozza az árát, ám ez csak akkor teljesül, ha a teljes határoló szerkezet megfelel az elvárásoknak.
hírek információk
Dekoratív beltéri ajtók kedvező áron
A dekorfóliás MDF beltéri ajtók a fa nyílászárók kedvelt alternatívái, hiszen segítségükkel úgy öltöztetheti fel a lakást egyedi és esztétikus megjelenésű nyílászárókkal, hogy a pénztárcája sem látja kárát. Ezek ugyanis jóval kevesebbe kerülnek a tömör fa ajtóknál, viszont tartósak, mutatósak, és a legkülönbözőbb színekben és kialakítással kaphatók.
Ellenálló és biztonságos bejárati ajtók
A családi házak bejárati ajtói igen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Hosszú éveken át kell kopásmentesen nyílniuk és záródniuk, ellenállni az időjárás viszontagságainak, megfelelni a biztonsági követelményeknek, és mindemellett az sem árt, ha esztétikusak és összhangban vannak az épület külső megjelenésével. Mindezeket a követelményeket nem egyszerű összeegyeztetni úgy, hogy az ár-érték arány még megfelelő maradjon.