MENU
Hírek, információk

Ablakcsere - árösszehasonlítás

Ablakcsere - árösszehasonlítás Összehasonlítottuk az árakat. Most kiderül, mi a helyzet egy átlagos méretű, 120×150-es bukó-nyíló ablak esetében, hogyha le akarjuk cserélni.

Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha műanyagban gondolkodunk. Leggyakrabban az 5 légkamrás kivitellel találkozhatunk, ez általában árban és minőségben is megfelel az elvárásoknak. Ennél kevesebb légkamrával már nem nagyon szoktak foglalkozni, és ha lehet, mi se tegyük. A több légkamra azonban jobb hőszigetelést is jelent, így egyre gyakrabban hallunk a 6- és 7 légkamrás kivitelekről is. Fontos tudni, hogy a több légkamra csak akkor jár együtt alacsonyabb hőátbocsátással, ha egyben a profil vastagsága is nő. Tehát ha egy katalógusban azt látjuk, hogy az 5 légkamrás profil 70 mm-es, ugyanakkor a 7 légkamrás is ugyanekkora, ne várjunk a drágább 7 légkamrástól nagyobb hőszigetelő értéket.

Az átlagosnak mondható 1,0 U értékű 5 légkamrás, 70 mm-es profilú műanyag ablak elfogadható ára (a fenti méretben) 32 és 38 ezer forint között mozog. Ugyanakkor egy 7 légkamrás 75 mm-es profillal körülbelül 10 ezer forinttal fog többe kerülni, azaz 42 és 48 ezer forint közöttire tehető. Érdemes odafigyelni arra, hogy sok esetben a drágább és vastagabb ablak nem jelent jobb hőszigetelést, csupán a masszívabb szerkezetért fizetünk többet. Ha ennél alacsonyabb hőátbocsátású darabot szeretnénk, azért már mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. Egy 0,7 U értékű, 3 rétegű üveggel ellátott, szintén 7 légkamrás ablak már körülbelül a duplájába kerül az előbbinek, 75 és 85 ezer forint között tudjuk megvásárolni. Itt tehát máris jól látszik, mennyire alaposnak kell lennünk, amikor a házhoz leginkább megfelelő ablakot ki szeretnénk választani. Ugyanis egy drágább kivitellel jóval többet is tudunk spórolni, tehát a különbözet idővel visszahozza az árát, ám ez csak akkor teljesül, ha a teljes határoló szerkezet megfelel az elvárásoknak.
hírek információk
Eljött az ívelt tolóajtók ideje!
Az újonnan tervezett épületekben gyakran találkozunk ívelt falfelületekkel. Ezekre is elhelyezhető tolóajtó? Új építésű családi házunkban az egyik szobánál íves falat szeretnénk. Ilyen helyre Is berakható a hagyományos ajtó?
Társasházi csend - nem elérhetetlen álom
A társasházi acél bejárati ajtók titka, hogy elképesztően tartósak, mégis a lehető legegyszerűbb, minőségi alapanyagokból készülnek. Hanggátlásuk magas, a tökéletes zárás garanciája pedig a beépített központi zár, mely típustól függően 12–16 ponton záródik.