MENU
Hírek, információk

Középpontban a műanyag nyílászárók

Középpontban a műanyag nyílászárók Nyílászáró választásakor igényeinknek illetve otthonunk már meglévő arculatának megfelelően választhatunk fa és műanyag nyílászárók közül. Amennyiben nem egy faház tulajdonosai vagyunk, mindenképpen meggondolandó a műanyag nyílászáró beépíttetése, hiszen számos előnnyel rendelkezik fából készült társaihoz képest.

Alapvető igény bármely nyílászáróval szemben az időtállóság, tartósság, ezen a két terepen mindenképpen helyt áll a szakemberek által beépített műanyag nyílászáró, különösen, ha az időjárási viszontagságoknak kitett faanyagot vesszük alapul, amely az idők múlásával vetemedhet. Hőszigetelésben szintén veri a mezőnyt a műanyag alapanyag fa társaihoz képest, hiszen közismert, hogy a fa nyílászárók a légmozgásokat sokallta jobban átengedik, ezáltal lakásunk fűtése is kevésbé hatékonnyá válik.  
Műanyag nyílászáró esetében a hőszigetelés mellé bónuszként még jár a hangszigetelés is, amely nem elvetendő szempont pl. egy budapesti, 6. kerületi lakás esetében.
A műanyag nyílászárók előnyeihez tartozik továbbá, hogy többféle üvegvastagsággal és formában gyárthatók le, ezáltal az újonnan gyártott műanyag ablak kialakítása és formája egyre változatosabb lehet, mivel megszűntek azok a kötések, melyek például a fa ablakokra jellemzők. Ezzel párhuzamosan a sokrétűvé vált árnyékolási technika is egyszerűbben idomul a már meglévő nyílászáró rendszerünkhöz.
hírek információk
Az ajtók, ablakok alapanyagai
A borovi fenyőként emlegetett, ajtó és ablakgyártásban előszeretettel használt erdei fenyő kedvező körülmények között 20-35 m magasra is megnő. A hatalmas fát szívesen használják az asztalosok, hiszen kiválóan megmunkálható, és magas gyantatartalma miatt igen tartós is.
Ablakcsere - árösszehasonlítás
Összehasonlítottuk az árakat. Most kiderül, mi a helyzet egy átlagos méretű, 120×150-es bukó-nyíló ablak esetében, hogyha le akarjuk cserélni.