MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk a betörők ellen? Csak a rács a jó megoldás?

Mit tegyünk a betörők ellen? Csak a rács a jó megoldás? Egy nemrég elkövetett bűncselekmény kapcsán vetődött fel, hogy egy betörés esetén milyen jelentős kár keletkezhet a nyílászárókban is.

Egy dunaföldvári lakóházba - míg a tulajdonos nem tartózkodott otthon - ismeretlen tettesek a ház hátsó frontján található ablakot betörték, majd a lakóház minden helyiségét feltúrták.

A szekrények tartalmát kiborították és arany ékszereket, porcelánokat, továbbá 30. 000 forint készpénzt vittek el. A bűncselekménnyel okozott kár 150.000 forint, a rongálással pedig 25.000 forint kárt okoztak a tulajdonosnak.

Ilyen esetben a kár meghatározó része a nyílászárólban is keletkezhet, hiszen a tolvajok nem csak betörhetik - több rétegű, hőszigetelő üvegek esetében ez sem kis költség - hanem fel is feszíthetik az ablakot, ajtót. Érdemes hát minden nyílászáróra rácsot szerelni?
hírek információk
Két oldalán színes műanyag nyílászárók
A nyílászárók mindig fontos kérdést jelentenek egy felújításnál, vagy egy teljesen új ház építésénél. Nem csak azt kell figyelembe venni, hogy a választott ablakok szépek legyenek, bár kétségtelenül ez is egy nagyon fontos szempont. Azonban legalább ugyanennyire lényeges az is, hogy a választott nyílászárók megfelelően szigeteljenek és strapabíróak legyenek, azaz hosszú évekig tegyenek jó szolgálatot.
Ablakcsere és megtakarítás
Egyre elterjedtebb, hogy az újonnan felépített házakat már energiatakarékosra tervezik. Az épület déli oldalára kerülnek a nagy ablakok, északra a kisebbek.