MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk a betörők ellen? Csak a rács a jó megoldás?

Mit tegyünk a betörők ellen? Csak a rács a jó megoldás? Egy nemrég elkövetett bűncselekmény kapcsán vetődött fel, hogy egy betörés esetén milyen jelentős kár keletkezhet a nyílászárókban is.

Egy dunaföldvári lakóházba - míg a tulajdonos nem tartózkodott otthon - ismeretlen tettesek a ház hátsó frontján található ablakot betörték, majd a lakóház minden helyiségét feltúrták.

A szekrények tartalmát kiborították és arany ékszereket, porcelánokat, továbbá 30. 000 forint készpénzt vittek el. A bűncselekménnyel okozott kár 150.000 forint, a rongálással pedig 25.000 forint kárt okoztak a tulajdonosnak.

Ilyen esetben a kár meghatározó része a nyílászárólban is keletkezhet, hiszen a tolvajok nem csak betörhetik - több rétegű, hőszigetelő üvegek esetében ez sem kis költség - hanem fel is feszíthetik az ablakot, ajtót. Érdemes hát minden nyílászáróra rácsot szerelni?
hírek információk
Hová fejlődnek az ablakok és ajtók?
A Getax amellett, hogy folyamatosan látja el tanácsokkal és hírekkel vásárlóit, azúttal most bepillantást enged abba, hogy valószínűleg milyenek lesznek az ablakok és ajtók a jövőben.
Az ajtó szó jelentése
Az ajtó szavunk egyértelműen mögöttes tartalommal lett felruházva az évszázadok, évezredek során. Az emberi fejlődéstörténet és a kultúra alakulása során megfigyelhető, hogy földrajzilag egészen távol élő népek esetén is sok esetben megegyeznek ezek a szavak.