MENU
Hírek, információk

Nyílászáró stílusok

Nyílászáró stílusok Az épületek nyílásait le kellett zárni. Ez az építészet fejlődése során sok fejtörést okozott a tervezőknek, hiszen közben biztosítani kellett azt is, hogy a világosság bejusson a szobákba.Így alakultak ki a nyílászáró stílusok.

Az ablak az épület falán kialakított nyílásban elhelyezett, azt lezáró szerkezet, melyen át levegő és világosság juthat az épület belső helyiségeibe.

Ami talán ennél is fontosabb az, hogy az ablaknyílás tetszés szerint elzárható és kinyitható. A korszerű ablakok megjelenésével a légcsere szinte tökéletesen szabályozható. Az ablakok nagysága a megvilágítandó és szellőztetendő helyiség területétől függ, külső alakjuk pedig az épület stílusától.

A lakóhelyiségek világítására szolgáló ablakok rendesen álló parallelogramma alakúak és másfél-kétszer olyan magasak, mint szélesek vagy fölül félkörívesek avagy szegmentívesek.

hírek információk
Automatizált kapuk
A falra szerelhető kapcsolóval ellátott, vagy távirányítóval ellátott garázskapuk igazi kényelmet nyújtanak a vásárlóknak.
Utólag szerelhető ajtó - az mit jelent?
Hosszú éveken-évtizedeken keresztül az építőiparban a belső ajtó beépítés a következőt jelentette: a falazással egyidejűleg az ajtót függőbe-vízszintbe állították, majd egyszerűen körbefalazták. Ez mostanság annyit változott, hogy előre kialakított nyílásba utólag teszik be ugyanazt a fa tokos ajtót, PUR habbal rögzítik. Természetesen a vakolás után fa takaróléccel az ajtótokot körbe kell szegni. Ez a múlt.