MENU
Hírek, információk

Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok

Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok Hogyha nem zárják az ajtókat a tulajdonosok, könnyedén tolvajok áldozataivá válhatnak. Több eset is történt az év elején Pécsen, ahol könnyedén raboltak ki autókat és lakásokat, mert a tulajdonosok nem zárták be az ajtókat. Egyre több ilyen esetről számol be a rendőrség, a minap is kifosztottak egy házat.

Az ajtók egyre inkább esztétikai funkciókat látnak el, azonban nem szabad elfeledkezni a biztonsági funkciójukról se, Jó esetben a nyílászárók mindkét követelménynek kiválóan megfelelnek. Azonban az ajtó nem segíthet mindenen, pláne, hogyha nyitva hagyja a lakás vagy ház tulajdonosa. Nemrégiben ismeretlen elkövető egy csányoszrói lakóházból lopott el negyvenötezer forintot. Az elkövető a nyitott ajtón keresztül jutott be a házba. Szintén januárban loptak el egy táskát Pécsett egy őrizetlenül hagyott autóból. A kocsit a tulajdonos csak néhány percre állította le, mégis megtörtént a baj.
hírek információk
Kilincs - mert az ördög a részletekben lakozik
A kilincseknek nem szokás nagy jelentőséget tulajdonítani, azonban jelentős esztétikai értékkel bírnak. Funkciójuk aokán nagymértékben javíthatják, vagy ronthatják az ajtó, vagy az ablak megjelenését, használhatóságát.
Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok
Hogyha nem zárják az ajtókat a tulajdonosok, könnyedén tolvajok áldozataivá válhatnak. Több eset is történt az év elején Pécsen, ahol könnyedén raboltak ki autókat és lakásokat, mert a tulajdonosok nem zárták be az ajtókat. Egyre több ilyen esetről számol be a rendőrség, a minap is kifosztottak egy házat.