MENU
Hírek, információk

Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok

Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok Hogyha nem zárják az ajtókat a tulajdonosok, könnyedén tolvajok áldozataivá válhatnak. Több eset is történt az év elején Pécsen, ahol könnyedén raboltak ki autókat és lakásokat, mert a tulajdonosok nem zárták be az ajtókat. Egyre több ilyen esetről számol be a rendőrség, a minap is kifosztottak egy házat.

Az ajtók egyre inkább esztétikai funkciókat látnak el, azonban nem szabad elfeledkezni a biztonsági funkciójukról se, Jó esetben a nyílászárók mindkét követelménynek kiválóan megfelelnek. Azonban az ajtó nem segíthet mindenen, pláne, hogyha nyitva hagyja a lakás vagy ház tulajdonosa. Nemrégiben ismeretlen elkövető egy csányoszrói lakóházból lopott el negyvenötezer forintot. Az elkövető a nyitott ajtón keresztül jutott be a házba. Szintén januárban loptak el egy táskát Pécsett egy őrizetlenül hagyott autóból. A kocsit a tulajdonos csak néhány percre állította le, mégis megtörtént a baj.
hírek információk
Épületek fényellátottsága
Az épületek fényellátottsága mindig kulcskérdés volt, így természetesen a korszerű alapanyagok felfedezése és alkalmazása előtt is. A kínaiak osztrigadarabokkal is próbálkoztak.
Még nem késő a nyílászáró csere a tél beállta előtt!
Hamar vége lett a nyárnak, az éjszakák máris hűvösek, vannak akiknél teszt jelleggel vagy átmenetileg az előzetes fűtést is bekapcsolták már. Hamarosan azonban élesben is elkezdődik a fűtésszezon, és bizony igen hamar kiderül, ha az ajtó és/vagy ablak nem elég korszerű és szökik a meleg. Sajnos akármilyen hatékony vagy modern fűtésünk van, ha a nyílászáróink elavultak, könnyen távozik a meleg a lakásunkból, és ez nem csak apró kellemetlenséggel jár, hanem több tíz százalékkal is csökkentheti a lakás hőmérsékletét és hőérzetét.