MENU
Hírek, információk

Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok

Nyitott ajtón könnyen bejutnak a tolvajok Hogyha nem zárják az ajtókat a tulajdonosok, könnyedén tolvajok áldozataivá válhatnak. Több eset is történt az év elején Pécsen, ahol könnyedén raboltak ki autókat és lakásokat, mert a tulajdonosok nem zárták be az ajtókat. Egyre több ilyen esetről számol be a rendőrség, a minap is kifosztottak egy házat.

Az ajtók egyre inkább esztétikai funkciókat látnak el, azonban nem szabad elfeledkezni a biztonsági funkciójukról se, Jó esetben a nyílászárók mindkét követelménynek kiválóan megfelelnek. Azonban az ajtó nem segíthet mindenen, pláne, hogyha nyitva hagyja a lakás vagy ház tulajdonosa. Nemrégiben ismeretlen elkövető egy csányoszrói lakóházból lopott el negyvenötezer forintot. Az elkövető a nyitott ajtón keresztül jutott be a házba. Szintén januárban loptak el egy táskát Pécsett egy őrizetlenül hagyott autóból. A kocsit a tulajdonos csak néhány percre állította le, mégis megtörtént a baj.
hírek információk
Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő
Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.