MENU
Hírek, információk

Önnfenntartó épület működik Ausztráliában

Önnfenntartó épület működik Ausztráliában Ausztrália jelentős erőfeszítéseket tett a szén-dioxid kibocsájtás csökkentéséért. De fontos a környezetvédelem szempontjából az is, hogy egy épület nyílászáról jól szigeteljenek.

Melbourne-ben átadták az ország első olyan épületét, amely kiváló példája az energiahatékonyságnak. A négyemeletes épület a kivitelező Grocon építésziroda székháza. Ennek megfelelően a cég saját jövőbeli projektjeinek referenciájaként reklámozza. Az ausztrál hatóságok 100 pontos "zöld skáláján" a Pixel összesen 105 pontot ért el. A hihetetlen eredményt - és a plusz 5 pontot - a szénsemlegesség, a vákuumos WC-rendszer, az anaerob emésztőrendszer és a csökkentett férőhelyes parkoló miatt kapta meg. Az irodaház teteje sem szokványos, hiszen őshonos növényekkel ültették tele, ennek köszönhetően hasznosítja és összegyűjti az esővizet. Az így összegyűjtött víz mennyisége elég arra, hogy a Pixelnek nincs szüksége vezetékes vízre. Az energiahatékonyság szempontjából létfontosságú a pixelszerű árnyékolás, a duplaüvegű ablakok, a természetes világítás és szellőzés. Áramot az épület tetején található napelemekből és függőleges szélturbinákból termelnek, így az épületnek nincs szüksége külső áramforrásra sem.
hírek információk
Tolóajtók - modern térelválasztás
Irodaházak vagy akár lakóházunk nagyobb méretű szobáinak elválasztásánál is gondolkodhatunk egyedi, modern megoldásban. Ennek megvalósításában segítenek a tolóajtók, amelyek az egyedi sajátosságokat figyelembe véve beépítés után otthonunk díszévé válhatnak.
Alternatív ablakhasználat
Néhol egészen különös helyen bukkanunk rá az ablakokra és ajtókra. Nincs ez másként ebben a hírben sem.