MENU
Hírek, információk

Fénycsatorna - a fényáramlás új generációja

Fénycsatorna - a fényáramlás új generációja Múlt heti cikkünkben bemutattuk a felülvilágító kupolát, amely kiválóan alkalmas lapostetős épületek, fénytől elzárt helyiségek bevilágítására. Az se keseredjen azonban el, akinek otthonánál a fenti megoldás kivitelezése kizárt, a tervezők ilyen esetre is gondolva fejlesztették ki az ún. fénycsatornát.

A fénycsatorna küldetése a felülvilágító kupolához hasonló: a lehetőségekhez képest a legtöbb természetes fény otthonunkba juttatása. De hogyan is valósul ez meg?

A tetőbe épített tetősíkablakon bejutó fény a merev vagy flexibilis csöveknek köszönhetően, azok fényvisszaverő képességét kihasználva jut el lakásunk akár legsötétebb helyiségeibe is.  Kitűnően alkalmazható így fürdőszobák, gardróbok bevilágítására, amelyek sok esetben a természetes fény elől teljesen elzárt helyiségek. Előnye nyilvánvaló, hiszen a természetes fény erejét használva áramszámlánk érezhetően csökkenthető, lakásunk otthonosabbá válik, tágasabb benyomást keltve hangulatunk is ugrásszerűen emelkedik a fény beáramlásával.
hírek információk
Erdei fenyőből ablakok
A borovi fenyőként emlegetett erdei fenyő kedvező körülmények között 20-35 m magasra is megnő. Fája nem csak az asztalosok körében népszerű, de az ajtó és ablakgyártásban is előszeretettel használják.