MENU
Hírek, információk

Fénycsatorna - a fényáramlás új generációja

Fénycsatorna - a fényáramlás új generációja Múlt heti cikkünkben bemutattuk a felülvilágító kupolát, amely kiválóan alkalmas lapostetős épületek, fénytől elzárt helyiségek bevilágítására. Az se keseredjen azonban el, akinek otthonánál a fenti megoldás kivitelezése kizárt, a tervezők ilyen esetre is gondolva fejlesztették ki az ún. fénycsatornát.

A fénycsatorna küldetése a felülvilágító kupolához hasonló: a lehetőségekhez képest a legtöbb természetes fény otthonunkba juttatása. De hogyan is valósul ez meg?

A tetőbe épített tetősíkablakon bejutó fény a merev vagy flexibilis csöveknek köszönhetően, azok fényvisszaverő képességét kihasználva jut el lakásunk akár legsötétebb helyiségeibe is.  Kitűnően alkalmazható így fürdőszobák, gardróbok bevilágítására, amelyek sok esetben a természetes fény elől teljesen elzárt helyiségek. Előnye nyilvánvaló, hiszen a természetes fény erejét használva áramszámlánk érezhetően csökkenthető, lakásunk otthonosabbá válik, tágasabb benyomást keltve hangulatunk is ugrásszerűen emelkedik a fény beáramlásával.
hírek információk
Beltéri ajtóink lelke - a kilincs
Minden lakás más, azonban egy valami az összesben közös: szükség van beltéri ajtókra, melyek elválasztják egymástól a különböző helyiségeket, és biztosítják, hogy minden lakónak legyen magánszférája. A beltéri ajtók kiválasztásánál célszerű figyelembe venni annak a helyiségnek a tulajdonságait, amit lezár, mind szín, mind pedig stílus szempontjából.
Zsalugáterek - múlt a jelenben
Talán nem egyedüliként idéz nosztalgikus érzéseket bennünk a zsalugáterek látványa, hiszen nem is olyan régen nagyszüleink ablakait ezek az árnyékolók védték a napsütéstől.