MENU
Hírek, információk

Szakmai tanácsok - mit tegyünk, han em vagyunk elégedettek a szigeteléssel?

Szakmai tanácsok - mit tegyünk, han em vagyunk elégedettek a szigeteléssel? Az öt centiméter szigetelés a falakon elég jól hangzik, és a legtöbb esetben elégnek is bizonyul. Mégis vannak olyan esetek, amikor a lakók úghy érzik, hogy hamar lehűl a ház.

A ház 2005-ben épült, 38NF téglából és 5 cm-es szigeteléssel. Az ablakok 1,4 K értékűek. A lakásban a mennyezeten gipszkarton, tükörfólia és 5 cm gyapot szigetelés van. Mégis túl hamar leesik hőmérséklet, és a falak hidegek. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy belső szigetelésnél későbbi gondok is támadhatnak, pl. penész? A 38NF tégla 5 cm hőszigeteléssel megfelel a mostani követelményeknek, de nem éri el az ajánlott értéket. Az 5 cm vastag hőszigetelés a mennyezeten - ha a tetőszerkezetben semmi egyéb szigetelés nincsen - viszont nagyon kevés, legalább 15 cm-nyi szigetelést kellene még rátenni. A hőszigetelés lehetőleg a párazáró fólia külső oldalára kerüljön. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a párazáró réteget el kell távolítani, és a kiegészítő hőszigetelés belső felületén újra ki kell alakítani.
hírek információk
Kész ajtók, és fogantyúk
Természetesen választhatunk más utat, ami sokkal jobban igazítható az igényeinkhez, s otthonunk adottságaihoz. Ehhez csak egy jó asztalos szükséges, aki méretre szabottan összeállítja az elképzelésünk szerinti bútordarabok korpuszát, és rászereli a frontfelületeket alkotó, általunk kiválasztott stílusú, kivitel ajtókat, fiókellapokat. Ezt felújításkor a frontcserénél is jól alkalmazható. A bútor karakterét meghatározó ajtók, s egyéb szerelvények természetesen elre gyártott termékek, mint ahogyan a vasalatok, fogantyúk is. A választékuk minden szempontból változatos, csak meg kell találnunk közülük az igényeinknek megfelelket. Az alábbiakban néhány lehetséget mutatunk be az alkalmazásukhoz.
Mit kér a szaki? Ablakcsere árkalkuláció
Sok komoly döntés előzi meg azt, amikor végre kettőt hátralépve megcsodálhatjuk a szépen elkészült ablakot, vagy ajtót. Egyik ezek közül az, hogy megtaláljuk a megfelelő kivitelezőt.