MENU
Hírek, információk

Szakmai tanácsok - mit tegyünk, han em vagyunk elégedettek a szigeteléssel?

Szakmai tanácsok - mit tegyünk, han em vagyunk elégedettek a szigeteléssel? Az öt centiméter szigetelés a falakon elég jól hangzik, és a legtöbb esetben elégnek is bizonyul. Mégis vannak olyan esetek, amikor a lakók úghy érzik, hogy hamar lehűl a ház.

A ház 2005-ben épült, 38NF téglából és 5 cm-es szigeteléssel. Az ablakok 1,4 K értékűek. A lakásban a mennyezeten gipszkarton, tükörfólia és 5 cm gyapot szigetelés van. Mégis túl hamar leesik hőmérséklet, és a falak hidegek. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy belső szigetelésnél későbbi gondok is támadhatnak, pl. penész? A 38NF tégla 5 cm hőszigeteléssel megfelel a mostani követelményeknek, de nem éri el az ajánlott értéket. Az 5 cm vastag hőszigetelés a mennyezeten - ha a tetőszerkezetben semmi egyéb szigetelés nincsen - viszont nagyon kevés, legalább 15 cm-nyi szigetelést kellene még rátenni. A hőszigetelés lehetőleg a párazáró fólia külső oldalára kerüljön. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a párazáró réteget el kell távolítani, és a kiegészítő hőszigetelés belső felületén újra ki kell alakítani.
hírek információk
Társasházi csend - nem elérhetetlen álom
A társasházi acél bejárati ajtók titka, hogy elképesztően tartósak, mégis a lehető legegyszerűbb, minőségi alapanyagokból készülnek. Hanggátlásuk magas, a tökéletes zárás garanciája pedig a beépített központi zár, mely típustól függően 12–16 ponton záródik.