MENU
Hírek, információk

Automatikus redőnyök

Automatikus redőnyök A régi redőnyöket motoros működtetésűvé lehet alakítani, és időzítővel vagy érzékelőkkel kiegészíteni. A többit elvégzi az automatika.

Az időkapcsolóval ellátott motoros redőny télen, az esti órákban magától lezár, még abban az esetben is, ha senki nem tartózkodik otthon. Így a zárt redőny hozzájárul az ablakok jobb hőszigeteléséhez, illetve az alacsonyabb hőveszteséghez. Minden teljesen magától működik, a redőnyöket nem kell kézileg működtetni. Reggelente, az első napfényt szintén az automatikus redőny engedi be, így a helyiséget a beáramló napfény melege is fűti.

Az időzítővel ellátott redőnyhöz fényérzékelő csatlakoztatható, amely segítségével nyáron a redőny hőpajzsként viselkedik, kivédve a Nap melegét, csökkentve a légkondícionáló költségét. Télen a hő- és fényérzékelő együttes működése lehetőséget biztosít, hogy a Nap energiáját az épület természetes fűtésére használja.

A motoros működtetésre való átalakítás költsége hamar megtérül. Az automatikával ellátott rendszer használata átlagos családi ház esetében az energiaköltségek megtakarításával néhány év alatt megtérül. Emellett ez a megoldás nagyobb biztonságot, kényelmet biztosít, mindemellett növeli az ingatlan értékét.

hírek információk
Ablak a világra - tolóajtók új generációja
Magyarország településeit járva a legtöbbször régi falusi típusú családi házakkal, vagy tégla illetve panel többszintes épületekkel találkozunk. Létezik azonban otthon ezeken túl is, bár tény, hogy az többségében rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől.