MENU
Hírek, információk

Automatikus redőnyök

Automatikus redőnyök A régi redőnyöket motoros működtetésűvé lehet alakítani, és időzítővel vagy érzékelőkkel kiegészíteni. A többit elvégzi az automatika.

Az időkapcsolóval ellátott motoros redőny télen, az esti órákban magától lezár, még abban az esetben is, ha senki nem tartózkodik otthon. Így a zárt redőny hozzájárul az ablakok jobb hőszigeteléséhez, illetve az alacsonyabb hőveszteséghez. Minden teljesen magától működik, a redőnyöket nem kell kézileg működtetni. Reggelente, az első napfényt szintén az automatikus redőny engedi be, így a helyiséget a beáramló napfény melege is fűti.

Az időzítővel ellátott redőnyhöz fényérzékelő csatlakoztatható, amely segítségével nyáron a redőny hőpajzsként viselkedik, kivédve a Nap melegét, csökkentve a légkondícionáló költségét. Télen a hő- és fényérzékelő együttes működése lehetőséget biztosít, hogy a Nap energiáját az épület természetes fűtésére használja.

A motoros működtetésre való átalakítás költsége hamar megtérül. Az automatikával ellátott rendszer használata átlagos családi ház esetében az energiaköltségek megtakarításával néhány év alatt megtérül. Emellett ez a megoldás nagyobb biztonságot, kényelmet biztosít, mindemellett növeli az ingatlan értékét.

hírek információk
Épületek fényellátottsága
Az épületek fényellátottsága mindig kulcskérdés volt, így természetesen a korszerű alapanyagok felfedezése és alkalmazása előtt is. A kínaiak osztrigadarabokkal is próbálkoztak.
Akciós, minőségi ajtók – jó beruházás évtizedekre
A beltéri ajtó lakásunk egyik legfontosabb eleme – minden helyiséget a beltéri ajtók választanak el, szerepük óriási nem csak a lakás hőtartásában, de a magánélet megteremtésében és persze a dekorációban is. Ezért tehát a beltéri ajtók kiválasztása is olyan feladat, legyen szó akár lakásfelújításról vagy építkezésről, amelyet egyáltalán nem szabad elhamarkodni.