MENU
Hírek, információk

Vigyázat, gázmérgezés veszély - figyeljen az ablakra!

Vigyázat, gázmérgezés veszély - figyeljen az ablakra! A tél remélhetően hamarosan véget ér, és egészen más feladatok várnak majd az ablakokra és ajtókra a melegebb időben, ezért figyeljünk az ablakokra. A tavasz közeledte pedig azt jelenti, hogy talán kevesebb gázmérgezésre lehet majd számítani.

A tél a gázmérgezések szezonja is. Heti rendszerességgel szedi az áldozatait, hol azért, mert lestrapált a vezeték, hol pedig azért, mert lakásfelújítás után senki sem figyel a szellőzésre. Február első hetében húsznál is több szén-monoxid-mérgezés történt az országban. Szombathelyen egy 18 éves lány halt meg emiatt, Bordányban pedig egy 49 éves asszony, akinek három lányát is kórházba kellett vinni. Szombathelyen a régi vezeték okozhatta a bajt, a bordányi esetet még vizsgálják, de azt lehet tudni, hogy a házban kazán és cserépkályha is működött, és valószínűleg elszívta a levegőt. A régi nyílászárók újra cserélése után kiemelt figyelmet kell arra fordítani, hogy rendszeresen szellőztessünk, ugyanis az új ablakok és ajtók jobban szigetelnek, mint a régiek, és ezért a mérges gázok is könnyebben bent maradnak a lakásban.
hírek információk
Lucfenyőajtók - lucfenyők, a fák aggastyánai
Lucfenyőból régóta készítünk ajtókat. Az ebből a fából készülő beltéri ajtó gyártása szabványméretek és mintázatok szerint történik. A Áron Ház Kft.-nél natúr és felületkezelt kivitelben kaphatóak a fenyőkből gyártott beltéri ajtók. Minden esetben első osztályú lucfenyő alapanyagból dolgozunk.
Kezelési útmutató
Nem elég egy ajtót megvenni, hanem folyamatosan karban kell tartanunk, hogy hosszú ideig szolgálhasson. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel végezzük el mindezt. Az alábbi rövid leírásban egy-két hasznos tanáccsal szolgálunk.