MENU
Hírek, információk

Itt a jó idő, mégis figyeljünk a kazánokra!

Itt a jó idő, mégis figyeljünk a kazánokra! Sokan szerencsére már lecserélték a régi, kétszárnyú fa- vagy redőnytokos ablakaikat műanyagra és az ajtókból is a jobban szigetelők működnek a házban. Ezek nagyon jól zár, de ha nem figyelnek a külső levegőt beáramoltató megoldásra, odabenn elfogy az oxigén, és több szénmonoxid termelődik, ami visszaáramolhat a kéményből a lakásba. Mivel nincs szaga, ezt nem lehet megérezni.

Habár itt a jó idő, és egyre többet tartjuk nyitva az ablakokat és ajókat, komoly veszélyforrás lehet az is, hogy a gázkészülékek jelentős része elavult. Sokan nem tudnak róla vagy nem gondolják fontosnak, hogy egy tíz éve élő törvény alapján minden háztartásban le kell ellenőriztetni öt-évenként a teljes gázhálózatot vizsgázott szakemberrel. Az ellenőrzés mindenképpen indokolt, hisz hazánkban rengeteg az olyan konvektor, kazán, amiket még a városi gázról a földgázra való átállás idején, a 70-es évek elején szereltek be. Nagy részük már nem is működhetne. A gázszerelőnek erre kötelessége felhívni a figyelmet még akkor is, ha tudja: a tulajdonosnak nem telik újra. De ha baj történik, mindig azt a gázszerelőt veszik elő, aki utoljára látta a rendszert.

A szén-monoxid-mérgezés áldozatát rosszullét fogja el, mozgásképtelenné válik, nem tud magán segíteni, képtelen a helyiséget elhagyni. Elsősorban a gyerekek vannak kitéve a veszélynek.
hírek információk
Jönnek a legmodernebb nyílászárók
A legújabb trendeknek megfelelő nyílászárók egy új korszak arcát mutatják. A forradalmian új megjelenésű, lekerekített, hat légkamrás tok és szárnyprofilok, valamint a domború üvegszorító léc az, ami ezeket a termékeket igazán megkülönbözteti a hagyományos ablakoktól és ajtóktól.
Tartós és strapabíró luc biztonsági ajtók
Az MDF beltéri biztonsági ajtók tökéletesek lehetnek bármely családi ház vagy éppen munkahely, közösségi épület helyiségeibe, mivel nem csak a biztonságban járnak az élen, de egyben szépek is. Az MDF ajtók titka elsősorban a különleges gyártási folyamatban rejlik. Alapanyaguk lucfenyő, amelyet az előállítás során igen alaposan megdolgoznak. Elsőként a nedvességet tüntetik el az anyagból, amely hosszú távon gyengítené és roncsolná azt. A lucfenyőt ebben az esetben 12 százalékos nedvességtartalomig szárítják, ami nagyon alacsonynak számít. Ezt követően az anyagban található hibákat, a faanyag csomóit távolítják el, mivel ezek is csak meggyengítenék azt.