MENU
Hírek, információk

Figyeljünk az ablakba tett virágokra!

Figyeljünk az ablakba tett virágokra! Nemrégiben röppent fel a hír, hogy megbírságolhatják a lakókat, hogyha a társasházak folyosóin virágokat helyeznek el, valamint eltorlaszolják az ablakokat, ajtókat.

Nem vagyunk virágellenesek, de fokozottan figyelnünk kell arra, hogy ne legyen semmi olyan tárgy a menekülési útvonalon, ami megnehezíti a mentést áll a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság véleményében.

A 16 emeletes, VIII. kerületi házat minden évben ellenőrzik tűzvédelmi szempontból. Ahogy eddig sem – a jogszabálynak megfelelően – , most sem volt éghető, illetve, a közlekedés akadályozó tárgy (például bútor) a folyosókon.

Tavaly szeptemberben fogadták el és január elsején lépett életbe egy módosítás, melyre a szakértőket kifejezetten „ráállították”: virágok és lábtörlők miatt is büntethetnek. Mondván ezekben megbotolhat a tűzoltó, vagy beverheti a fejét.

Érdemes megjegyezni, hogy eddig is szerepelt az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban, hogy menekülési útvonalakba a lakók ne helyezzenek el nagyobb tárgyakat, másrészt az ablakokat a szellőzés miatt kell szabadon hagyni, hiszen – mint mondta – ha például tűz üt ki és a füst miatt ki kell nyitni az ablakot.
hírek információk
Tolóajtók - modern térelválasztás
Irodaházak vagy akár lakóházunk nagyobb méretű szobáinak elválasztásánál is gondolkodhatunk egyedi, modern megoldásban. Ennek megvalósításában segítenek a tolóajtók, amelyek az egyedi sajátosságokat figyelembe véve beépítés után otthonunk díszévé válhatnak.
A korszerű nyílászárókról - a tömítés
A tavasz beköszöntével talán felmerül bennünk a kérdés, hogy saját megújulásunkon túl otthonunk komfortosabbá tételére, szépítésére melyik lehetőség a legkézenfekvőbb. Régi, elavult nyílászárók esetén elgondolkodtató, megérett-e az idő a cserére. A döntéshez és a választás megkönnyítéséhez néhány gondolat lehetőségeinkről.