MENU
Hírek, információk

Itt a régi-új trend: hódítanak a tetőtéri ablakok

Itt a régi-új trend: hódítanak a tetőtéri ablakok A régi-új piaci trendek szerint immár a praktikum és az elegancia egyre inkább egyenlő követelmény az ablakok és ajtók esetében. Talán ezért jönnek újra vivatba a tetőtéri ablakok.

A piaci trendek azt mutatják, hogy az építkezők, a lakásukat felújítók vagy bővítők egyre inkább igénylik az alapnál többet nyújtó, az egyedibb lakókörnyezet megteremtését szolgáló termékeket, melyek hosszú távon szolgálják a kényelmüket. Több cég az idei építkezési szezon kezdetén olyan termékeket vezet be, melyek a tetőtéri ablakok kiegészítőiként e vásárlói igényeket szolgálják ki.

A tetőtéri ablakokra szerelhető redőnyök új generációja általában májustól kerül forgalomba. A  harmonikusabb, jobban a tetőbe simuló megjelenést úgy érik el, hogy az eddigi redőny külső elemeit vékonyabb vonalvezetésűekre cserélik. A felső elemre egy vízszintesen futó fekete profilt terveztek, melybe – innovatív megoldásként – besüllyesztik a napelemes változat szolár paneljét. Az eredmény a rendkívül modern megjelenés.
hírek információk
Ablak profilok, vasalatok
Az ablakprofil az az anyag, illetve a hozzá illő szerkezet, amelyből az ablakszárnyak kerete és az ablaktok készül. Ez lehet fa (rétegragasztott tömörfa – bükk, tölgy, fenyő), műanyag és/vagy alumínium (kamrás kivitel). A vasalat az ablak működését biztosítja, ennek elemei a szárnyakban körbefutó fém alkatrészek (zár és kilincs részei), a tokon elhelyezkedő zárfogadók és a kilinccsel szembeni pántok, zsanérok.