MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk az ablakok torzulása ellen?

Mit tegyünk az ablakok torzulása ellen? Ha ma egy vásárló ablakot keres, a lényeg az ő szempontjából elsősorban az ablak esztétikai megjelenése. A tervezővel, építtetővel konzultálva merülnek fel technikai kérdések: vagyis, hogy milyen hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal bír az adott nyílászáró.

A nyílásokon kiáramló levegő oka az épület falain kívül és belül megmutatkozó nyomáskülönbség, ami huzatot okoz. Ez a huzat a legjobb típusú és legjobb minőségű alapanyagokból készülő ablakok nagy ellensége, ugyanis felületi nyomást fejt ki az ablakokra, ami a zsanérok, tömítések, és a zárszerkezet romlását, kopását okozza.

Ahhoz, hogy ezt a hatást csökkentsük, vagyis, hogy a nyomás terhelését kiváltsuk, meg kell erősíteni a zárszerkezeteket, a tömítést és fent említett elemeket. A legjobb módja az természetesen, ha több ponton erősítjük meg az ablakok zsanérjait és zárószerkezeteit, de ennek sok esetben technikai akadályai vannak. Fontos tehát, hogy a tömítések mindig megfelelő állapotban legyenek.
hírek információk
Tetőtéri ablakok - a legkorszerűbb redőnyökkel
Ahogy a tetőtéri és a hagyományos nyílászárókból egyre modernebbek jelennek meg, úgy a hozzájuk társítható redőnyök is egyre korszerűbbek lesznek. Védenek a hőhatások, sőt, akár az illetéktelen behatolás ellen.
Tér nyitottsága - amerikai konyha a lakásban
Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tiszta lappal indíthatjuk életünket, lakás vásárlásakor kérdésként felmerülhet, milyen körülmények között szeretnénk akár családanyaként, akár a főzőtudománynak hódoló férfiként konyhai munkára szánt perceinket eltölteni.