MENU
Hírek, információk

Ablakok elhelyezése

Ablakok elhelyezése Az ablakokról úgy a legkönnyebb beszélni, hogyha elhelyezésük, vagy méretük szerint különböztetjük meg őket. Legtöbbször azt mondjuk, hogy vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok.

A lakóházakban használt ablakok lehetnek csak külsők, ha az üvegezés csak egysoros, vagy külsők és belsők – más néven kettősek – hogyha az üvegezés kétsoros. A csak külső ablakokat enyhébb, nem nagy hőváltozásoknak kitett klímájú vidékeken alkalmazzák. Bizonyos esetekben Magyarországon is találni ilyeneket, de nem lakóhelyiségekben, hanem kamrákban, árnyékszékekben vagy lépcsőházakban. A külső és belső ablakoknál a két üvegezett fal között mindig lévén egy levegő-réteg, ezek a nagy hideget a szobába sokkal kevésbé bocsátják át, mint az egyrétegű ablakok.
hírek információk
Tolóajtók - modern térelválasztás
Irodaházak vagy akár lakóházunk nagyobb méretű szobáinak elválasztásánál is gondolkodhatunk egyedi, modern megoldásban. Ennek megvalósításában segítenek a tolóajtók, amelyek az egyedi sajátosságokat figyelembe véve beépítés után otthonunk díszévé válhatnak.
Ajtók az ön igényeire szabva
Ha építkezünk vagy lakást felújítunk, szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy a különböző építési elemek, berendezések méretei sokszor nem passzolnak egymáshoz. Így ha már valamit rengeteg utánajárással sikerült beszereznünk, újabb tortúra vár ránk, hiszen nem biztos, hogy találunk hozzáillő kiegészítőt. De szerencsére a nyílászárók esetében nem kell emiatt aggódnunk. Nyugodtan megválaszthatjuk saját praktikussági és lakberendezési szempontjaink szerint az ajtók méretét, biztosan találni fogunk megfelelő nyílászárót.