MENU
Hírek, információk

Ablakok elhelyezése

Ablakok elhelyezése Az ablakokról úgy a legkönnyebb beszélni, hogyha elhelyezésük, vagy méretük szerint különböztetjük meg őket. Legtöbbször azt mondjuk, hogy vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok.

A lakóházakban használt ablakok lehetnek csak külsők, ha az üvegezés csak egysoros, vagy külsők és belsők – más néven kettősek – hogyha az üvegezés kétsoros. A csak külső ablakokat enyhébb, nem nagy hőváltozásoknak kitett klímájú vidékeken alkalmazzák. Bizonyos esetekben Magyarországon is találni ilyeneket, de nem lakóhelyiségekben, hanem kamrákban, árnyékszékekben vagy lépcsőházakban. A külső és belső ablakoknál a két üvegezett fal között mindig lévén egy levegő-réteg, ezek a nagy hideget a szobába sokkal kevésbé bocsátják át, mint az egyrétegű ablakok.
hírek információk
Automatizált kapuk
A falra szerelhető kapcsolóval ellátott, vagy távirányítóval ellátott garázskapuk igazi kényelmet nyújtanak a vásárlóknak.
Szellőztessünk rendszeresen!
Amennyiben kicseréltük az ablakainkat, ajtóinkat, és örülünk annak, hogy jól szigetlenek, hajlamosak vagyunk elfelejteni a rendszeres szellőztetést, pláne az olyan helységekben, ahol nem tartózkodunk huzamosabb ideig. Pedig a jól szigetelő ablakok miatt még gyakrabban kellene biztosítani a légcserét!