MENU
Hírek, információk

Ablakok elhelyezése

Ablakok elhelyezése Az ablakokról úgy a legkönnyebb beszélni, hogyha elhelyezésük, vagy méretük szerint különböztetjük meg őket. Legtöbbször azt mondjuk, hogy vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok.

A lakóházakban használt ablakok lehetnek csak külsők, ha az üvegezés csak egysoros, vagy külsők és belsők – más néven kettősek – hogyha az üvegezés kétsoros. A csak külső ablakokat enyhébb, nem nagy hőváltozásoknak kitett klímájú vidékeken alkalmazzák. Bizonyos esetekben Magyarországon is találni ilyeneket, de nem lakóhelyiségekben, hanem kamrákban, árnyékszékekben vagy lépcsőházakban. A külső és belső ablakoknál a két üvegezett fal között mindig lévén egy levegő-réteg, ezek a nagy hideget a szobába sokkal kevésbé bocsátják át, mint az egyrétegű ablakok.
hírek információk
Eljött az ívelt tolóajtók ideje!
Az újonnan tervezett épületekben gyakran találkozunk ívelt falfelületekkel. Ezekre is elhelyezhető tolóajtó? Új építésű családi házunkban az egyik szobánál íves falat szeretnénk. Ilyen helyre Is berakható a hagyományos ajtó?