MENU
Hírek, információk

Ólommentes műanyag ablakok

Ólommentes műanyag ablakok Ez idő szerint a piacon járatos műanyag ablakprofiloknál többségében ólomstabilizátorokat alkalmaznak. A hozzákevert ólomfoszfátok szilárdan kötődnek a PVC térhálójában és jelentős részük van ennek az alapanyagnak az ismert jó tulajdonságaiban.

Az ólomfelhasználás EU által megcélzott csökkentése kapcsán a KÖMMERLING kalcium-cink adalékkal váltotta fel az ólom stabilizátorokat. Tesztek igazolják, hogy a KÖMMERLING CaZn-profiljai jobb tulajdonságokkal bírnak az időjárás öregbítő hatásával szemben, mint a hagyományos technológiával stabilizáltak.


A KÖMMERLING ablakprofilok megkülönböztető minőségi jegye volt a múltban matt selyemfényű csillogásuk és a jövőben ez még inkább így lesz. A CaZn-ablakprofilok lényegesen tovább megtartják szép fényüket, mint a hagyományosan stabilizált profilok.


A KÖMMERLING itt nem csak néhány kiválasztott rendszerről vagy profilról beszél, hanem gyakorlatilag a Pirmasens-ben előállított összes ablak- és redőny-profilról.


A kiemelkedő élettartam, a teljes mértékű újrahasznosíthatóság, a magas hőszigetelés és ezáltal a megfelelően csökkentett fűtési energiaigény értékes tartalommal tölti meg a "GreenLine" jelzést.


A környezetbarát "GreenLine" ablakokat a KÖMMERLING ablakgyártó partnerei sok esetben még egy kis hársfalevél márkajelzéssel is ellátják, ezzel is jelezve a sajátos KÖMMERLING minőséget.

Csatlakozzanak a "zöld vonal"-hoz!
hírek információk
Szellőztessünk rendszeresen!
Amennyiben kicseréltük az ablakainkat, ajtóinkat, és örülünk annak, hogy jól szigetlenek, hajlamosak vagyunk elfelejteni a rendszeres szellőztetést, pláne az olyan helységekben, ahol nem tartózkodunk huzamosabb ideig. Pedig a jól szigetelő ablakok miatt még gyakrabban kellene biztosítani a légcserét!
Nyílászárók a fürdőszobában
A fürdőszobai ablakok-ajtók gyakrabban nyikorognak és deformálódnak, mint más beltéri társaik. Mit tehetünk ezek a zavaró problémák ellen?