MENU
Hírek, információk

Árnyékos tetőterek

Árnyékos tetőterek A meleg ellen leghatékonyabban a külső árnyékolókkal védekezhetünk. Ha ugyanis átforrósodik az ablaküveg, a belső roló sem állítja meg a hőség továbbterjedését. A külső árnyékolóknak két fő típusa van: a redőny és a hővédő roló.

 Az alumínium redőnyök több funkciót töltenek be egyszerre: nyáron hő, télen a hideg ellen védenek, ráadásul hőszigetelnek, és a hóterhelést is Jól bírják. Egész évben használhatóak sötétítésre, hasonlóan a függőleges ablakokra szerelt redőnyökhöz.

 A lamellák hő- és hangszigetelő anyaggal béleltek, melyek megszűrik a külső zajokat, és tompítják az eső kopogását. A redőnyt elektromosan, napelemmel vagy kézzel (hajtókarral) is működtethetjük. A hővédő roló sokkal egyszerűbb szerkezetű, mint a redőny. Néhány centiméterre az ablak felett kifeszítve helyezkedik el, így a napsugárzás nem éri közvetlenül az üvegfelületet, a légrésben mozgó levegő pedig gátolja az üveg felmelegedését.
hírek információk
Ablakcsere pályázat 2014
Az „Otthon Melege Program” keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014 őszétől kezdődően 1,1 milliárd forintos kerettel támogatja lakóépületek elavult homlokzati nyílászáróinak cseréjét. A támogatáshoz pályázat révén lehet hozzájutni, érdemes sietni, hiszen pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják el, és a keret hamar kimerülhet!
Zárt ajtókkal védekeznek a bankok
A bankrablások kivédésére a rendőrség azt javasolta a bankoknak, hogy ahol tehetik, nyitvatartási időben tartsák zárva a bankfiókok bejárati ajtaját, és egyenként engedjék be, illetve ki az ügyfeleket. A zárt ajtók a meglepetésszerű támadások ellen védelmet nyújtanak.