MENU
Hírek, információk

Árnyékos tetőterek

Árnyékos tetőterek A meleg ellen leghatékonyabban a külső árnyékolókkal védekezhetünk. Ha ugyanis átforrósodik az ablaküveg, a belső roló sem állítja meg a hőség továbbterjedését. A külső árnyékolóknak két fő típusa van: a redőny és a hővédő roló.

 Az alumínium redőnyök több funkciót töltenek be egyszerre: nyáron hő, télen a hideg ellen védenek, ráadásul hőszigetelnek, és a hóterhelést is Jól bírják. Egész évben használhatóak sötétítésre, hasonlóan a függőleges ablakokra szerelt redőnyökhöz.

 A lamellák hő- és hangszigetelő anyaggal béleltek, melyek megszűrik a külső zajokat, és tompítják az eső kopogását. A redőnyt elektromosan, napelemmel vagy kézzel (hajtókarral) is működtethetjük. A hővédő roló sokkal egyszerűbb szerkezetű, mint a redőny. Néhány centiméterre az ablak felett kifeszítve helyezkedik el, így a napsugárzás nem éri közvetlenül az üvegfelületet, a légrésben mozgó levegő pedig gátolja az üveg felmelegedését.
hírek információk
Cseréljük le ablakainkat - harcoljunk a globális felmelegedés ellen
Nem csupán távoli cél a globális felmelegedés elleni küzdelem. Bolygónk jövője, de mindennapi komfortérzetünk és életminőségünk érdekében is tanácsos kicserélni régi, megvetemedett, szimpla üvegezésű ablakainkat korszerű nyílászárókra. Takarékoskodni nem azzal tudunk, hogy ezt a költséget megspóroljuk, hanem hogy ezáltal jóval kevesebbet fizetünk majd ki a felhasznált energiára.
Épületek fényellátottsága
Az épületek fényellátottsága mindig kulcskérdés volt, így természetesen a korszerű alapanyagok felfedezése és alkalmazása előtt is. A kínaiak osztrigadarabokkal is próbálkoztak.