MENU
Hírek, információk

Árnyékos tetőterek

Árnyékos tetőterek A meleg ellen leghatékonyabban a külső árnyékolókkal védekezhetünk. Ha ugyanis átforrósodik az ablaküveg, a belső roló sem állítja meg a hőség továbbterjedését. A külső árnyékolóknak két fő típusa van: a redőny és a hővédő roló.

 Az alumínium redőnyök több funkciót töltenek be egyszerre: nyáron hő, télen a hideg ellen védenek, ráadásul hőszigetelnek, és a hóterhelést is Jól bírják. Egész évben használhatóak sötétítésre, hasonlóan a függőleges ablakokra szerelt redőnyökhöz.

 A lamellák hő- és hangszigetelő anyaggal béleltek, melyek megszűrik a külső zajokat, és tompítják az eső kopogását. A redőnyt elektromosan, napelemmel vagy kézzel (hajtókarral) is működtethetjük. A hővédő roló sokkal egyszerűbb szerkezetű, mint a redőny. Néhány centiméterre az ablak felett kifeszítve helyezkedik el, így a napsugárzás nem éri közvetlenül az üvegfelületet, a légrésben mozgó levegő pedig gátolja az üveg felmelegedését.
hírek információk
Nyílászáró-csere – tiszta kilátások
Egyre többen vágnak bele manapság a régi, fakeretes ablakaik cseréjébe, annak reményében, hogy ezzel javul a hő- és hangszigetelés, illetve, hogy a lakásuk/házuk ablakai innovatívabbak és könnyebben kezelhetőek lesznek ezután. A legtöbb esetben a csere eredménye elégedettséggel tölti el a háziakat, azonban érdemes arról is tájékozódni, hogy mivel járnak a munkálatok, nehogy valami váratlanul érjen, vagy nagyobb nehézségeket okozzon, mint ahogy számítottunk rá.