MENU
Hírek, információk

A fény urai: a belső rolók

A fény urai: a belső rolók A belső rolókkal főként az ablakokon beszűrődő fényt szabályozhatjuk. Ízlésünk és igényünk szerint válogathatunk a különféle árnyékoló típusok, színek és minták közül. Léteznek egyszerű belső, teljes sötétséget adó fényzáró valamint pliszírozott anyagú rolók.

Az egyszerű belső rolók anyaga lágyan szűri meg a lakásba jutó fényt, ráadásul megakadályozza a belátást. Az úgynevezett fényzáró rolóval pedig teljes sötétséget teremthetünk, ezért leginkább hálószobába vagy gyerekszobába ajánlott.
 Külső felülete fényvisszaverővel bevont, ám hatékonyabb a hővédelem, ha külső hővédő rolót is felszerelünk. A pliszírozott anyagú harmonikaroló inkább dekoráció, s az igazi függönyhöz hasonlít. A klasszikus árnyékolót kedvelők a reluxát is választhatják a tetőtéri ablakokra. Főként fürdőszobába és konyhába célszerű használni, ahol magasabb a páratermelődés.
 Valamennyi árnyékolót működtethetjük kézzel, a magasan lévőket pedig elektromosan vagy napelemmel, távirányító segítségével.
hírek információk
A nyílászárócsere kulisszatitkai
A házak és lakások korszerűsítése terén a nyílászárócsere mindig is fontos téma volt. Az Ingatlanmagazin elemzését közöljük.
Középpontban a műanyag nyílászárók
Nyílászáró választásakor igényeinknek illetve otthonunk már meglévő arculatának megfelelően választhatunk fa és műanyag nyílászárók közül. Amennyiben nem egy faház tulajdonosai vagyunk, mindenképpen meggondolandó a műanyag nyílászáró beépíttetése, hiszen számos előnnyel rendelkezik fából készült társaihoz képest.