MENU
Hírek, információk

Az ajtók lehetnek akár lakásdizsek is!

Az ajtók lehetnek akár lakásdizsek is! A házépítés során minden részlet összefügg valamelyik másikkal. Ilyen sarkalatos pont a nyílászárók, leginkább az ajtók kiválasztása. A külső és belső összhang érdekében a forma és szín meghatározása alapkérdés.

Házunk építése előtt a tervezésnél figyelmünket semmi sem kerülheti el. Sajnos kevesen gondolják végig ebben a szakaszban, hogy minden a leendő berendezés függvénye: a kapcsolók, a dugaljak helye, a vizes kiállások, a gépészet. Otthonunk leendő stílusa meghatározza a burkolatokat, a majdani színeket, ez pedig már leszűkíti az ajtóválasztás lehetőségét. A hazai piacon egyre inkább nő a választék, és a nagy műhelyek magas színvonalú műszaki felszereltsége lehetővé teszi az egyedi gyártást is.

Stílbútoroknál az adott formajegyeknek kellene megjelennie a nyílászárókon, a kereten és az ajtófronton is. Ha ez anyagi okok miatt nem lehetséges, mert egyedi gyártást feltételez, akkor legalább semleges, de mindenképp szép profilírozású, keretbetétes ajtót válasszunk. Anyagát tekintve lehet ez hagyományos épületfából gyártott, fedőfestékkel a fal színéhez hangolt, vagy tömörfa és furnéros, amelyek színe illeszkedik a leendő bútorokhoz. A választott pácanyag fontosabb, mint sokan gondolják, nem minden - külön-külön mutatós - szín tehető egymás mellé. Próbáljunk meg egy harmóniasorban maradni, és egy adott szín különböző árnyalatait alkalmazni!

A modern berendezéseknél is a stíluskövetés legyen a választás alapja. Legegyszerűbb, ha az ajtót az első megvásárolt bútornak tekintjük. Így egyszerűvé válik a dolgunk; high-techhez üveg vagy fém, minimálhoz teljesen sima, rusztikushoz tölgy vagy fenyő és így tovább. A forgalmazó cégek profik lévén jó tanácsadók és partnerek. Az egyedi darabok megtervezését - akár fotók alapján is - mindenképp szakemberre kell bízni. Helyezzünk tehát nagyobb hangsúlyt az ajtóválasztásra, ne kelljen bánnunk, hogy sok pénzt költöttünk, mégis rossz döntést hoztunk. Előrelátónak és körültekintőnek kell lennünk, hogy otthonunk teljes harmóniáját élvezni tudjuk.
hírek információk
Nyílászáró stílusok
Az épületek nyílásait le kellett zárni. Ez az építészet fejlődése során sok fejtörést okozott a tervezőknek, hiszen közben biztosítani kellett azt is, hogy a világosság bejusson a szobákba.Így alakultak ki a nyílászáró stílusok.
A kilincsk kialakítása
A legtöbbek szerint a kilincsek kialakítását csupán a divat és a formatervezők fantáziája szabja meg. Holott a kilincsek fontos műszaki tartalommal rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek.