MENU
Hírek, információk

Árnyékolás - igények és lehetőségek találkozása

Árnyékolás - igények és lehetőségek találkozása Az már az általános iskolai fizika órákról nyilvánvaló számunkra, hogy az üveg átengedi a hozzá érkező napsugarakat, viszont korántsem biztos, hogy minden érkező vendéget szívesen látunk, tekintve, hogy a kitessékelésük már sokkal nehezebb feladat különösen egy forró nyári napon.

Az üvegházhatás elve alapján ablaküvegünk az érkező rövidhullámú sugarakat akadály nélkül beengedi, viszont zárt térben ezek megrekednek, a kiutat már nem találják, ennek köszönhetően nappalink fényárban úszik, felmelegszik. Ez kellemesnek mondható egy hűvösebb, őszi napon, viszont a 35 fokos meleg nem vágyott állapot otthonunkban egy forró nyári napon.
Lássuk, milyen árnyékolástechnikai eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy optimalizáljuk lakásunk hőmérsékletét? Elsőként fontos meghatározni, mire is van pontosan szükségünk illetve hogy pénztárcánk mekkora mozgásteret enged. Ha mindez megvan, már csak ki kell választanunk nyílászáróinkra a megfelelő árnyékolóeszközt a szakértők által ismert hatalmas kínálatból.
Amennyiben csak egyszerű árnyékolást  szeretnénk, a célnak tökéletesen megfelel egy egyszerű reluxa, szalagfüggöny, roletta vagy sötétítőfüggöny ablakunk, nyílászárónk típusától függően. Ezen árnyékolók használata egyben esztétikai hatást is tükröz, hiszen egy jól megválasztott, lakrésszel színben, mintában harmonizáló szalagfüggöny vagy sötétítő egyértelműen növeli komfortérzetünket.
Amennyiben lakásunk fekvése megkívánja, célszerű az árnyékolás mellett a hővédelmi funkciót is ellátó modelleket választani. Ezen megoldásokkal télen fűtő, nyáron hűtő funkciót is élvezhetünk, hiszen egy jól megválasztott redőny vagy zsaluzia  mivel a kültéri árnyékolókat képviselik, már lakrészünkön kívül kifejti hatékonyságát.
Egyedileg meghatározható tehát ki mit tart fontosnak, célszerű azonban a konkrét igények megfogalmazása után szakember segítségét igénybe venni.

hírek információk
Utólag szerelhető ajtó - az mit jelent?
Hosszú éveken-évtizedeken keresztül az építőiparban a belső ajtó beépítés a következőt jelentette: a falazással egyidejűleg az ajtót függőbe-vízszintbe állították, majd egyszerűen körbefalazták. Ez mostanság annyit változott, hogy előre kialakított nyílásba utólag teszik be ugyanazt a fa tokos ajtót, PUR habbal rögzítik. Természetesen a vakolás után fa takaróléccel az ajtótokot körbe kell szegni. Ez a múlt.
Kalandozás a biztonsági ajtók világában
Otthonunk és értékeink védelmét, illetve sok esetben Önmagunk védelmét is jelenti egy biztonsági ajtó felszerelése. A biztonsági ajtók alapvető jellemzője, hogy több ponton záródnak, ráadásul vastag és acéllal erősített anyagból készülnek, így megnehezítik az illetéktelenek behatolását.