MENU
Hírek, információk

Árnyékolás - igények és lehetőségek találkozása

Árnyékolás - igények és lehetőségek találkozása Az már az általános iskolai fizika órákról nyilvánvaló számunkra, hogy az üveg átengedi a hozzá érkező napsugarakat, viszont korántsem biztos, hogy minden érkező vendéget szívesen látunk, tekintve, hogy a kitessékelésük már sokkal nehezebb feladat különösen egy forró nyári napon.

Az üvegházhatás elve alapján ablaküvegünk az érkező rövidhullámú sugarakat akadály nélkül beengedi, viszont zárt térben ezek megrekednek, a kiutat már nem találják, ennek köszönhetően nappalink fényárban úszik, felmelegszik. Ez kellemesnek mondható egy hűvösebb, őszi napon, viszont a 35 fokos meleg nem vágyott állapot otthonunkban egy forró nyári napon.
Lássuk, milyen árnyékolástechnikai eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy optimalizáljuk lakásunk hőmérsékletét? Elsőként fontos meghatározni, mire is van pontosan szükségünk illetve hogy pénztárcánk mekkora mozgásteret enged. Ha mindez megvan, már csak ki kell választanunk nyílászáróinkra a megfelelő árnyékolóeszközt a szakértők által ismert hatalmas kínálatból.
Amennyiben csak egyszerű árnyékolást  szeretnénk, a célnak tökéletesen megfelel egy egyszerű reluxa, szalagfüggöny, roletta vagy sötétítőfüggöny ablakunk, nyílászárónk típusától függően. Ezen árnyékolók használata egyben esztétikai hatást is tükröz, hiszen egy jól megválasztott, lakrésszel színben, mintában harmonizáló szalagfüggöny vagy sötétítő egyértelműen növeli komfortérzetünket.
Amennyiben lakásunk fekvése megkívánja, célszerű az árnyékolás mellett a hővédelmi funkciót is ellátó modelleket választani. Ezen megoldásokkal télen fűtő, nyáron hűtő funkciót is élvezhetünk, hiszen egy jól megválasztott redőny vagy zsaluzia  mivel a kültéri árnyékolókat képviselik, már lakrészünkön kívül kifejti hatékonyságát.
Egyedileg meghatározható tehát ki mit tart fontosnak, célszerű azonban a konkrét igények megfogalmazása után szakember segítségét igénybe venni.

hírek információk
Dekoratív beltéri ajtók kedvező áron
A dekorfóliás MDF beltéri ajtók a fa nyílászárók kedvelt alternatívái, hiszen segítségükkel úgy öltöztetheti fel a lakást egyedi és esztétikus megjelenésű nyílászárókkal, hogy a pénztárcája sem látja kárát. Ezek ugyanis jóval kevesebbe kerülnek a tömör fa ajtóknál, viszont tartósak, mutatósak, és a legkülönbözőbb színekben és kialakítással kaphatók.
Ablakcsoportok
A házak ablakait asztalosmunkájuk szerint is lehet csoportosítani. Léteznek egyszárnyúak, kétszárnyúak, és ismerünk mozdulatlan vagy nyíló középszárral bíró kétszárnyú ablakokat is.