MENU
Hírek, információk

Törött ablak

Törött ablak A "törött ablak" elmélet alapján gondolják újra a budapesti közterületi és közbiztonsági állapotokat. A városvezetés a New Yorkot nyolc éven át irányító Rudolph Giuliani politikáját kívánja követni.

Giuliani az 1993-as polgármesteri kampányban azt ígérte, a rendőrség vissza fogja szorítani a kisebb bűncselekményeket és szabálysértéseket, ami jelentősen javítani fogja a városlakók életminőségét.

A polgármester és Bill Bratton rendőrfőnök James Wilson és George Kelling professzorok "törött ablakok" elméletét ültették át a gyakorlatba, amikor a kisebb bűncselekmények, a graffiti, a bliccelés és a marihuána ellen hirdettek harcot. Az elmélet szerint az apró, de ki nem javított hibák újabb, nagyobb problémákat okoznak. A nevét a professzorok cikkében használt metafora adta: ha egy épületben nem javítanak meg pár törött ablakot, a vandálok újabbakat törnek ki, majd behatolnak az épületbe, elfoglalják és tüzet gyújtanak benne.
hírek információk
Nyílászárók a garázson
A Áron Ház Kft. a garázskapuk hatalmas választékát kínálja megrendelőinek. Akár szekcionált, billenő, vagy automata kapukról legyen szó, nálunk megtalálja, az önnek legmegfelelőbb változatot!