MENU
Hírek, információk

Törött ablak

Törött ablak A "törött ablak" elmélet alapján gondolják újra a budapesti közterületi és közbiztonsági állapotokat. A városvezetés a New Yorkot nyolc éven át irányító Rudolph Giuliani politikáját kívánja követni.

Giuliani az 1993-as polgármesteri kampányban azt ígérte, a rendőrség vissza fogja szorítani a kisebb bűncselekményeket és szabálysértéseket, ami jelentősen javítani fogja a városlakók életminőségét.

A polgármester és Bill Bratton rendőrfőnök James Wilson és George Kelling professzorok "törött ablakok" elméletét ültették át a gyakorlatba, amikor a kisebb bűncselekmények, a graffiti, a bliccelés és a marihuána ellen hirdettek harcot. Az elmélet szerint az apró, de ki nem javított hibák újabb, nagyobb problémákat okoznak. A nevét a professzorok cikkében használt metafora adta: ha egy épületben nem javítanak meg pár törött ablakot, a vandálok újabbakat törnek ki, majd behatolnak az épületbe, elfoglalják és tüzet gyújtanak benne.
hírek információk
Vigyázat, gázmérgezés veszély - figyeljen az ablakra!
A tél remélhetően hamarosan véget ér, és egészen más feladatok várnak majd az ablakokra és ajtókra a melegebb időben, ezért figyeljünk az ablakokra. A tavasz közeledte pedig azt jelenti, hogy talán kevesebb gázmérgezésre lehet majd számítani.
Elegáns ajtók vasalatai, és üvegezéseik
Az igényes minőségű, szép ajtók egyénre szabott jellegét a külön választható kilincs készletekkel, az üveges változataikat, pedig ezen túlmenően a jó ízléssel kiválasztott mintás üvegek beépítésével tehetjük teljessé. Ha kellő körültekintéssel választottuk ki beltéri ajtóinkat, és egyéb szerelvényeiket, azzal elérhetjük, hogy valóban otthonuk igényesen jellegzetes és időtálló berendezési tárgyaivá váljanak. Az alábbiakban ezért az ajtók korszerű külső szerelvényeivel foglalkozunk.