MENU
Hírek, információk

Cseréljük le ablakainkat - harcoljunk a globális felmelegedés ellen

Cseréljük le ablakainkat - harcoljunk a globális felmelegedés ellen Nem csupán távoli cél a globális felmelegedés elleni küzdelem. Bolygónk jövője, de mindennapi komfortérzetünk és életminőségünk érdekében is tanácsos kicserélni régi, megvetemedett, szimpla üvegezésű ablakainkat korszerű nyílászárókra. Takarékoskodni nem azzal tudunk, hogy ezt a költséget megspóroljuk, hanem hogy ezáltal jóval kevesebbet fizetünk majd ki a felhasznált energiára.

Szerencsére már a múlté a fóliázott, sötétített ablaküvegek divatja — az ablaküvegnek ugyanis nem az a dolga, hogy árnyékoljon, hanem éppen ellenkezőleg: hogy minél több fényt engedjen be a lakásba! És persze minél többet láttasson a kinti világból. Igen ám, csakhogy ezidáig éppen az ablak volt a lakás gyenge pontja, ahol télen kiszökött a meleg, nyáron beáramlott a hőség. Hogyan lehet ebből a hátrányból előnyt kovácsolni?

Milyen is a korszerű ablak? A termékfejlesztők tudják, hogy komolyak az elvárások, sok mindennek meg kell felelnie a korszerű ablakoknak: hőszigetelés, hangszigetelés, szellőzés, tűzvédelem, mechanikai stabilitás, csapó eső elleni védelem vagy megfelelő biztonság szélterheléskor. Fontos a tok-üveg aránya, a tok szigetelőképessége, valamint az, hogy a tömítéseknek bezáráskor nyomódnia kell, de mégis könnyedén lehessen az ablakot nyitni-csukni, legyen formatartó, és lehetőleg minél hosszabb távon őrizze meg garantáltan mindezen jó tulajdonságait. Ugyanakkor megjelenésében, anyagában, színében, szerkezetkialakításában legyen illő az épülethez. Amikor a széleskörű kínálatból ablakot választunk, ezekre a kérdésekre kell választ kapnunk, így a lehető legjobb döntést hozhatjuk.
hírek információk
Nyílászárók - hőszigetelés mesterfokon
A kérdésre, hogy szeret-e Ön huzatos, át nem melegedő lakásban élni, közvélemény-kutatás nélkül is nyilvánvaló a válasz, hogy nemet válaszolnánk. Nemcsak árnyékolástechnikai eszköz megválasztásakor, hanem már az alapnál, a nyílászáró beszerelése előtt érdemes elgondolkodni, milyen nyílászárót is részesítünk előnyben.
Biztonságos tűzálló ajtók
A tűzálló ajtók olyan nyílászárók, amelyek bizonyos ideig kívül tudják tartani a tüzet. Ez azt jelenti, hogy elzárják a lángok útját. A gyártók ilyen ajtókból 30, 60 és 90 perces változatokat készítenek, vagyis olyanokat, amelyek fél, egy, illetve másfél óráig bírnak ellenállni a lángoknak.