MENU
Hírek, információk

Cseréljük le ablakainkat - harcoljunk a globális felmelegedés ellen

Cseréljük le ablakainkat - harcoljunk a globális felmelegedés ellen Nem csupán távoli cél a globális felmelegedés elleni küzdelem. Bolygónk jövője, de mindennapi komfortérzetünk és életminőségünk érdekében is tanácsos kicserélni régi, megvetemedett, szimpla üvegezésű ablakainkat korszerű nyílászárókra. Takarékoskodni nem azzal tudunk, hogy ezt a költséget megspóroljuk, hanem hogy ezáltal jóval kevesebbet fizetünk majd ki a felhasznált energiára.

Szerencsére már a múlté a fóliázott, sötétített ablaküvegek divatja — az ablaküvegnek ugyanis nem az a dolga, hogy árnyékoljon, hanem éppen ellenkezőleg: hogy minél több fényt engedjen be a lakásba! És persze minél többet láttasson a kinti világból. Igen ám, csakhogy ezidáig éppen az ablak volt a lakás gyenge pontja, ahol télen kiszökött a meleg, nyáron beáramlott a hőség. Hogyan lehet ebből a hátrányból előnyt kovácsolni?

Milyen is a korszerű ablak? A termékfejlesztők tudják, hogy komolyak az elvárások, sok mindennek meg kell felelnie a korszerű ablakoknak: hőszigetelés, hangszigetelés, szellőzés, tűzvédelem, mechanikai stabilitás, csapó eső elleni védelem vagy megfelelő biztonság szélterheléskor. Fontos a tok-üveg aránya, a tok szigetelőképessége, valamint az, hogy a tömítéseknek bezáráskor nyomódnia kell, de mégis könnyedén lehessen az ablakot nyitni-csukni, legyen formatartó, és lehetőleg minél hosszabb távon őrizze meg garantáltan mindezen jó tulajdonságait. Ugyanakkor megjelenésében, anyagában, színében, szerkezetkialakításában legyen illő az épülethez. Amikor a széleskörű kínálatból ablakot választunk, ezekre a kérdésekre kell választ kapnunk, így a lehető legjobb döntést hozhatjuk.
hírek információk
Nyílászárót hitelre? Hamarosan...
Ha aktuálissá vált az ajtók és ablakok cseréje egy lakásfelújítás során, vagy egy ház építése közben jön el a nyílászárók megvásárlásának pillanata, bizony számolni kell azzal, hogy egy nagyobb összeget fogunk kiadni. A nyílászárókon sok minden múlik, többek között az a nem elhanyagolható tényező is, hogy később mennyire lesz télen meleg a lakásban, nyáron pedig mennyire sikerül megtartani a hűvösebb levegőt. Ezek után természetes, hogy mindenki igyekszik a jobb minőségű nyílászárók közül választani, ezeket azonban meg is kell fizetni.
Nyílászárókról dióhéjban
Napjainkban a magas energia árak miatt egyre nagyobb figyelmet kell fordítani otthonunk megfelelő hőszigetelésére, hiszen az egyik legnagyobb költséggel járó energia felhasználás egy háztartásban a fűtés, ami akkor tud igazán hatékony és ezáltal olcsó lenni ha megfelelő ablakok és ajtók vannak beépítve a házba, amennyiben ez nem így van akkor sajnos az utcát fűtjük.