MENU
Hírek, információk

A nyílászárócsere kulisszatitkai

A nyílászárócsere kulisszatitkai A házak és lakások korszerűsítése terén a nyílászárócsere mindig is fontos téma volt. Az Ingatlanmagazin elemzését közöljük.

Alaposan megszaporodtak a nyílászárógyártó, forgalmazó, és -beépítő cégek. Nem csoda hát, ha a laikus igen nehezen tud eligazodni a sokszor egymásnak ellentmondó reklámszövegek sűrűjében. Ezért most annak néztünk utána, mennyiért lehet és érdemes jó minőségű, megbízható nyílászárókat vásárolni, és valóban szükségünk van-e mindarra, amit el akarnak adni nekünk.

Határozzuk meg, mit szeretnénk! Sokak számára az ablaküveg hőátbocsátása az egyetlen mérce a nyílászáró hőszigetelő értékének meghatározásakor. Ez azonban téves, ugyanis a teljes szerkezetnek éppen annyira jó a hőátbocsátása, amennyire a leggyengébb pontján. Ennek megfelelően a gyárak általában a magasabb hőszigetelő értékkel bíró üvegeket a hozzájuk illő kerettel kínálják vásárlóik számára. Csak nagyon ritkán látni olyan katalógust, ahol azonos profilú kerethez többféle hőátbocsátású üveget kínálnak. Ilyet látva kezeljük fenntartással az adott cég minden szavát!
hírek információk
Spóroljunk minőségi nyílászárókkal!
Az Energia Klub egyik tanulmánya szerint a régebbi épületek hőveszteségének akár 10-25 százalékát is okozhatja nyílászáróik állapota. Korszerű nyílászárók beépítésével, vagy a meglévők tömítésével azonban ez akár a negyedére is csökkenthető. Ezáltal nemcsak az energiafogyasztás, de a por- és a zajszennyezés is csökken.
Cseréljük le ablakainkat - harcoljunk a globális felmelegedés ellen
Nem csupán távoli cél a globális felmelegedés elleni küzdelem. Bolygónk jövője, de mindennapi komfortérzetünk és életminőségünk érdekében is tanácsos kicserélni régi, megvetemedett, szimpla üvegezésű ablakainkat korszerű nyílászárókra. Takarékoskodni nem azzal tudunk, hogy ezt a költséget megspóroljuk, hanem hogy ezáltal jóval kevesebbet fizetünk majd ki a felhasznált energiára.