MENU
Hírek, információk

A nyílászárócsere kulisszatitkai

A nyílászárócsere kulisszatitkai A házak és lakások korszerűsítése terén a nyílászárócsere mindig is fontos téma volt. Az Ingatlanmagazin elemzését közöljük.

Alaposan megszaporodtak a nyílászárógyártó, forgalmazó, és -beépítő cégek. Nem csoda hát, ha a laikus igen nehezen tud eligazodni a sokszor egymásnak ellentmondó reklámszövegek sűrűjében. Ezért most annak néztünk utána, mennyiért lehet és érdemes jó minőségű, megbízható nyílászárókat vásárolni, és valóban szükségünk van-e mindarra, amit el akarnak adni nekünk.

Határozzuk meg, mit szeretnénk! Sokak számára az ablaküveg hőátbocsátása az egyetlen mérce a nyílászáró hőszigetelő értékének meghatározásakor. Ez azonban téves, ugyanis a teljes szerkezetnek éppen annyira jó a hőátbocsátása, amennyire a leggyengébb pontján. Ennek megfelelően a gyárak általában a magasabb hőszigetelő értékkel bíró üvegeket a hozzájuk illő kerettel kínálják vásárlóik számára. Csak nagyon ritkán látni olyan katalógust, ahol azonos profilú kerethez többféle hőátbocsátású üveget kínálnak. Ilyet látva kezeljük fenntartással az adott cég minden szavát!
hírek információk
Lemezelt beltéri ajtó, a biztos választás
Ha beltéri ajtót választunk, törekedni kell arra, hogy mindig a legminőségibb darabot vásároljuk meg. Még akkor is érvényes ez, ha egy összegben kicsit nagyobb beruházásról van szó, hiszen ha igazán strapabíró nyílászárókat veszünk, hosszú évtizedekig nem lesz majd szükség arra, hogy lecseréljük őket, még felújítás alkalmával sem.
Ablak a világra - tolóajtók új generációja
Magyarország településeit járva a legtöbbször régi falusi típusú családi házakkal, vagy tégla illetve panel többszintes épületekkel találkozunk. Létezik azonban otthon ezeken túl is, bár tény, hogy az többségében rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől.