MENU
Hírek, információk

A nyílászárócsere kulisszatitkai

A nyílászárócsere kulisszatitkai A házak és lakások korszerűsítése terén a nyílászárócsere mindig is fontos téma volt. Az Ingatlanmagazin elemzését közöljük.

Alaposan megszaporodtak a nyílászárógyártó, forgalmazó, és -beépítő cégek. Nem csoda hát, ha a laikus igen nehezen tud eligazodni a sokszor egymásnak ellentmondó reklámszövegek sűrűjében. Ezért most annak néztünk utána, mennyiért lehet és érdemes jó minőségű, megbízható nyílászárókat vásárolni, és valóban szükségünk van-e mindarra, amit el akarnak adni nekünk.

Határozzuk meg, mit szeretnénk! Sokak számára az ablaküveg hőátbocsátása az egyetlen mérce a nyílászáró hőszigetelő értékének meghatározásakor. Ez azonban téves, ugyanis a teljes szerkezetnek éppen annyira jó a hőátbocsátása, amennyire a leggyengébb pontján. Ennek megfelelően a gyárak általában a magasabb hőszigetelő értékkel bíró üvegeket a hozzájuk illő kerettel kínálják vásárlóik számára. Csak nagyon ritkán látni olyan katalógust, ahol azonos profilú kerethez többféle hőátbocsátású üveget kínálnak. Ilyet látva kezeljük fenntartással az adott cég minden szavát!
hírek információk
Ablak profilok, vasalatok
Az ablakprofil az az anyag, illetve a hozzá illő szerkezet, amelyből az ablakszárnyak kerete és az ablaktok készül. Ez lehet fa (rétegragasztott tömörfa – bükk, tölgy, fenyő), műanyag és/vagy alumínium (kamrás kivitel). A vasalat az ablak működését biztosítja, ennek elemei a szárnyakban körbefutó fém alkatrészek (zár és kilincs részei), a tokon elhelyezkedő zárfogadók és a kilinccsel szembeni pántok, zsanérok.
Gázkészülékek kötelező szellőzésének beépítése
A panellakásokban az év ezen időszakában zajlik a rendes éves gázkészülék felülvizsgálat, melynek keretében a gázellenőrök ellenőrzik, hogy a nyílt égésterű kazánnal ellátott helyiségekben ki van-e alakítva a kötelező szabvány szerinti szellőzés. Nyílt égésterű kazánok esetében ugyanis kötelező a légbevezetők felszerelése, egyrészt az Ön és családja biztonsága, másrészt a kazán megfelelő működése érdekében.