MENU
Hírek, információk

Szóképek - ablakok máshogyan

Szóképek - ablakok máshogyan Nyelvünk különösen gazdag olyan szavakban, amelyek átvitt értelemben is gazdagok. Ezekre a képiességet hordozó szavakra kitűnő példa az ablak, vagy a virág. Együtt pedig plusz jelentést hordoznak.

Hogyha már az ablak és a virág szavakat említettük, a legjobb példa a képiségre az, amikor az ablakos virágokról beszélünk. Nyilván nem arra kell gondolni, hogy a növényeken mindenféle zsalugáterrel ellátott nyílászárók vannak, hanem sokkal inkább, olyan növények virágaira, amelyeknek virágtakarója nem nyilik ki egészen. Ezek a növények többé-kevésbé csukott virágtakarójukról ismerszenek meg. Az ilyen csukott
virág takarón rendesen egy vagy több áttetsző folt, úgynevezett ablakocska van, amely arra való, hogy fényt juttasson a virág belső, sötét
üregébe.
hírek információk
Ablakok elhelyezése
Az ablakokról úgy a legkönnyebb beszélni, hogyha elhelyezésük, vagy méretük szerint különböztetjük meg őket. Legtöbbször azt mondjuk, hogy vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok.
Ablakunk díszei, avagy textil & nyílászáró
Textilek ablakba és télikertbe? Természetesen nem idegen tőlünk, hogy egy tökéletesen megválasztott nyílászárót akár eltakarva tovább fokozzuk az otthonosságérzetet, mondjuk a télikertben.