MENU
Hírek, információk

Biztonságos hőmegtartás

Biztonságos hőmegtartás Lakásunk felújításakor, korszerűsítésekor kiemelt figyelmet kap egy jól záródó nyílászáró, amely nyáron hőszigetelésben, télen hőmegtartásban kiváló. A fűtési szezon beköszöntével azonban célszerű figyelmünket a biztonság felé is fordítani, és szakember segítségét kérni fűtőberendezéseink vagy kéményünk átvizsgálásában.

Napjaink nyílászárói kiváló képességekkel rendelkeznek a kivitelezés sajátosságai miatt (tömítés, üvegek száma, tok), az emberi tényező felelőssége azonban mégis kikerülhetetlen, hiszen ezek a jó hőmegtartással rendelkező konstrukciók a szellőztetést önállóan nem tudják megoldani. A lakótér levegőjének állandó cseréjére nemcsak a „jajj de jó, friss levegő” érzése miatt van szükség, kiemelten fontos biztonságunk szem előtt tartása, hiszen míg a korábbi nyílászárónk esetleg természetes szellőzése miatt ez nem jelentett központi problémát, korunk tökéletesen záró tokjai az esetleges szén-monoxid képződést elősegítik. Előzzük tehát meg a bajt, vizsgáltassuk át készülékeinket és nem utolsósorban szellőztessünk gyakran!
hírek információk
Árnyékolás kültérben
Ugyan még csak a tavasz kopogtatott be néhány melegebb nappal életünkbe, de lassan itt a nyár, vele együtt a forróság, ami sürgető megoldást követel árnyékolás terén. Ha nem platánfákkal övezett kis lak tulajdonosai vagyunk, érdemes a nyílászáró cégek kínálatát végigtekinteni árnyékolástechnika terén is. Csalódás kizárt, hiszen az egyszerűbbtől a legkorszerűbb megoldásig minden megtalálható a piacon akár kül-, akár beltéri árnyékolásban gondolkodunk. Jelen cikkünkben álljon néhány gondolat a kültéri változatokról.
Garancia a minőségre is
Hacsak nem létfontosságú, szinte minden háztartásban talán a legnehezebben az ajtó, ablak, nyílászáró cseréjéről döntünk, még akkor is, ha komplett felújítást tervezünk. Az egyik legfontosabb tényező, hogy milyen évszakban, mikor hajtsuk végre a cserét, de ennél is lényesebb szempont az ár.