MENU
Hírek, információk

Biztonságos hőmegtartás

Biztonságos hőmegtartás Lakásunk felújításakor, korszerűsítésekor kiemelt figyelmet kap egy jól záródó nyílászáró, amely nyáron hőszigetelésben, télen hőmegtartásban kiváló. A fűtési szezon beköszöntével azonban célszerű figyelmünket a biztonság felé is fordítani, és szakember segítségét kérni fűtőberendezéseink vagy kéményünk átvizsgálásában.

Napjaink nyílászárói kiváló képességekkel rendelkeznek a kivitelezés sajátosságai miatt (tömítés, üvegek száma, tok), az emberi tényező felelőssége azonban mégis kikerülhetetlen, hiszen ezek a jó hőmegtartással rendelkező konstrukciók a szellőztetést önállóan nem tudják megoldani. A lakótér levegőjének állandó cseréjére nemcsak a „jajj de jó, friss levegő” érzése miatt van szükség, kiemelten fontos biztonságunk szem előtt tartása, hiszen míg a korábbi nyílászárónk esetleg természetes szellőzése miatt ez nem jelentett központi problémát, korunk tökéletesen záró tokjai az esetleges szén-monoxid képződést elősegítik. Előzzük tehát meg a bajt, vizsgáltassuk át készülékeinket és nem utolsósorban szellőztessünk gyakran!
hírek információk
Gázkészülékek kötelező szellőzésének beépítése
A panellakásokban az év ezen időszakában zajlik a rendes éves gázkészülék felülvizsgálat, melynek keretében a gázellenőrök ellenőrzik, hogy a nyílt égésterű kazánnal ellátott helyiségekben ki van-e alakítva a kötelező szabvány szerinti szellőzés. Nyílt égésterű kazánok esetében ugyanis kötelező a légbevezetők felszerelése, egyrészt az Ön és családja biztonsága, másrészt a kazán megfelelő működése érdekében.
Mit tegyünk az ablakok torzulása ellen?
Ha ma egy vásárló ablakot keres, a lényeg az ő szempontjából elsősorban az ablak esztétikai megjelenése. A tervezővel, építtetővel konzultálva merülnek fel technikai kérdések: vagyis, hogy milyen hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal bír az adott nyílászáró.