MENU
Hírek, információk

Hideg - jobb kint, mint bent

Hideg - jobb kint, mint bent A téli időszaknak a látványos hóesés mellett a megemelkedett fűtésszámla is fontos ismérve – állapítjuk meg többnyire keserűen. Ez azonban nem törvényszerű, számos lehetőség adódik lakásunk hőszigetelő képességének növelésére a homlokzati hőszigetelés vagy műanyag nyílászáró csere formájában.

Homlokzati hőszigetelésben gondolkodva a lakosság nagy része szakemberhez fordul. Bölcs lépés, hiszen a piacon jelen lévő változatok közül szakember segítségével könnyen kiválasztható a számunkra megfelelő megoldás. A jelenlegi trendeknek megfelelően kétféle anyag alkalmazása vált elterjedtté a homlokzati hőszigetelés terén. Az egyik változatot a polisztirol szigetelő rendszerek alkotják, de aki más megoldásban gondolkodik, kérheti a kőzetgyapotból készült változatot is.

Akármelyik megoldás mellett döntünk, a cél az átnedvesedés megelőzése. A kitűnő hőszigetelés mellé hangszigetelés is társul, ami nem utolsó szempont forgalmas csomópontok közelében épült lakóházak esetében.

Ha pedig a külső védelem megoldott, érdemes elgondolkodni a műanyag nyílászárók beszerelésében is, a komplex felújítás előnyeit ugyanis fűtésszámlánk csökkenésében hosszú távon élvezhetjük.


hírek információk
Az ajtók lehetnek akár lakásdizsek is!
A házépítés során minden részlet összefügg valamelyik másikkal. Ilyen sarkalatos pont a nyílászárók, leginkább az ajtók kiválasztása. A külső és belső összhang érdekében a forma és szín meghatározása alapkérdés.
Natúr fa nyílászárók
A fa nemes anyag: szép, természetes, tartós, és segítségével egy darabka természetet csempészhetünk az otthonunkba. Számtalan árnyalatúra pácolhatjuk ízlésünk szerint, de anélkül, natúr változatban is a lakás vagy a ház dísze lehet. Az egyszerű formákat és a természetes megoldásokat kedvelő skandináv stílus rajongói előnyben részesítik a natúr fát, hiszen olcsóbb, mint a pácolt, illetve, ha az évek során besötétedne, egyszerűen le kell csiszolni a felső rétegét, és máris régi fényében pompázhat.