MENU
Hírek, információk

Ablakkeretek ápolása

Ablakkeretek ápolása Hogyha a legjobb minőségű ablakokat is választjuk, akkor is oda kell figyelni a karbantartásukra. Egy-egy ablak, vagy ajtó élettartamát jelentősem meghosszabbíthatjuk, hogyha időnként felújítást végzünk rajta.

A festéket a téli hideg, és a nyári nap hamar ki tudja kezdeni. Ezért felújításkor általában sor kerül a régi festékréteg egy részének eltávolítására, melyet legtöbbször csiszolással oldanak meg.

A csiszolás után az új réteg felhordására kerül sor. A festést lehetőleg fa szálirányával megegyező irányban végezzük. Fontos, hogy csak jól előkezelt, megfelelően csiszolt, alapozott keretet mázoljunk.

A szaküzletek igen nagy választékban kínálják a jó minőségű alapozó készítményeket. A fa ablakkeretek festésével az a célunk, hogy minél ellenállóbbá tegyük az anyagot, így bátran használhatunk vastag bevonó réteget alkotó festékeket is.

A második réteg festék kiválasztásakor természetesen már a színt kell elsődleges szempontnak tekinteni. Azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy sajnos a nagyon alacsony árú festékek sokszor nem megfelelőek az olyan felületek kezelésére, mint például egy ablak, vagy ajtókeret. A rosszul megválasztott bevonó anyag a meleg és a fagy hatására csakhamar megrepedezik, és lepereg a felületről, ezért érdemes minden esetben szakember véleményét kikérni a választás előtt.
hírek információk
Törött ablak
A "törött ablak" elmélet alapján gondolják újra a budapesti közterületi és közbiztonsági állapotokat. A városvezetés a New Yorkot nyolc éven át irányító Rudolph Giuliani politikáját kívánja követni.