MENU
Hírek, információk

Tér nyitottsága - amerikai konyha a lakásban

Tér nyitottsága - amerikai konyha a lakásban Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tiszta lappal indíthatjuk életünket, lakás vásárlásakor kérdésként felmerülhet, milyen körülmények között szeretnénk akár családanyaként, akár a főzőtudománynak hódoló férfiként konyhai munkára szánt perceinket eltölteni.

Laikusként rögtön két választás közé kerülünk: elszeparált helyiségben található vagy amerikai típusú konyhára is eshet választásunk. A döntés előtt azonban mindenképpen célszerű szem előtt tartani otthonunk már meglévő adottságait illetve egyéniségünket is, hiszen ami egyikünknek egy álom megvalósulása, másnak az magát az őrületet jelenti.

Eleink még csak nem is hallhattak amerikai típusú konyháról, Nagyszüleink lakásában még a konyha Nagymamánk külön kis birodalmát jelentette, ahol százával sültek a finomabbnál finomabb ebédek, sütemények, és amelynek fontos ismérve volt, hogy ajtó választotta el a lakás többi helyiségétől.

A mai amerikai konyha teljesen más irányvonalat képviselve összehozza a család apraját-nagyját. Nagy előnye Nagyszüleink konyhájához képest, hogy megszűnt az elszeparáltság, a szülő a konyhai munkálatok elvégzése közben is szemmel tarthatja csemetéit, ezáltal kommunikálhat velük. Az elzárás funkciójának megszűntével a tér kiszélesedik, egységet alkot.

Ami az előnye, az azonban a hátránya is. Hiába a korszerű szagelszívó technika, előfordulhat hogy egy magyaros ebéd elkészítése után a hagyma illata a kelleténél tovább terjeng otthonunkban, és ezáltal köddé is válik a misztikum. Lezserebb emberek szempontjából szintén hátrányként mutatkozhat, hogy a lakás összképének fenntartása érdekében a nappalival együtt a konyhának is „vendégkész”nek kell mutatkoznia a nap bármely szakában. Persze a hátrányból könnyen előnyt kovácsol, ha lezserségünket levetkőzzük és a harmónia megtartása érdekében lakásunk így már nem rejtett zugában is rendet tartunk.
hírek információk
Ablakcsere - árösszehasonlítás
Összehasonlítottuk az árakat. Most kiderül, mi a helyzet egy átlagos méretű, 120×150-es bukó-nyíló ablak esetében, hogyha le akarjuk cserélni.