MENU
Hírek, információk

Tér nyitottsága - amerikai konyha a lakásban

Tér nyitottsága - amerikai konyha a lakásban Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tiszta lappal indíthatjuk életünket, lakás vásárlásakor kérdésként felmerülhet, milyen körülmények között szeretnénk akár családanyaként, akár a főzőtudománynak hódoló férfiként konyhai munkára szánt perceinket eltölteni.

Laikusként rögtön két választás közé kerülünk: elszeparált helyiségben található vagy amerikai típusú konyhára is eshet választásunk. A döntés előtt azonban mindenképpen célszerű szem előtt tartani otthonunk már meglévő adottságait illetve egyéniségünket is, hiszen ami egyikünknek egy álom megvalósulása, másnak az magát az őrületet jelenti.

Eleink még csak nem is hallhattak amerikai típusú konyháról, Nagyszüleink lakásában még a konyha Nagymamánk külön kis birodalmát jelentette, ahol százával sültek a finomabbnál finomabb ebédek, sütemények, és amelynek fontos ismérve volt, hogy ajtó választotta el a lakás többi helyiségétől.

A mai amerikai konyha teljesen más irányvonalat képviselve összehozza a család apraját-nagyját. Nagy előnye Nagyszüleink konyhájához képest, hogy megszűnt az elszeparáltság, a szülő a konyhai munkálatok elvégzése közben is szemmel tarthatja csemetéit, ezáltal kommunikálhat velük. Az elzárás funkciójának megszűntével a tér kiszélesedik, egységet alkot.

Ami az előnye, az azonban a hátránya is. Hiába a korszerű szagelszívó technika, előfordulhat hogy egy magyaros ebéd elkészítése után a hagyma illata a kelleténél tovább terjeng otthonunkban, és ezáltal köddé is válik a misztikum. Lezserebb emberek szempontjából szintén hátrányként mutatkozhat, hogy a lakás összképének fenntartása érdekében a nappalival együtt a konyhának is „vendégkész”nek kell mutatkoznia a nap bármely szakában. Persze a hátrányból könnyen előnyt kovácsol, ha lezserségünket levetkőzzük és a harmónia megtartása érdekében lakásunk így már nem rejtett zugában is rendet tartunk.
hírek információk
Mi az a teljesüveg rendszer?
A nagyméretű üvegfelület jellemezte technikai megvalósítás eredménye a rögzített üvegezéssel készülő teljesüveg rendszer, melynek legfőbb jellemzője a kiemelkedő esztétikai hatást nyújtó nyitott tér érzete”.
Biztonsági ajtóinkról
Napjainkban fokozottan ügyelnünk kell a biztonságra, hiszen sajnos a közbiztonság helyenként hagy némi kívánnivalót maga után. Természetes, hogy mindenki szeretné értékeit biztonságban tudni. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy lakásunkat milyen ajtóval zárjuk, hiszen elsősorban ez az, ami megakadályozza az illetékteleneket abban, hogy bejuthassanak otthonunkba. Nagyon fontos, hogy a bejárati ajtó kiválasztásánál az esztétikumon felül figyeljünk arra is, hogy a választott ajtó kellően biztonságos is legyen.