MENU
Hírek, információk

Műanyag, vagy alumínium párkányt érdemes vásárolni?

Műanyag, vagy alumínium párkányt érdemes vásárolni? A válasz elsősorban attól függ, hogy milyen nyílászárókkal rendelkezik az adott homlokzati rész. Műanyag nyílászárókhoz leginkább a műanyag párkányokat ajánljuk, míg az alumínium párkány szinte minden típushoz megfelelő lehet. A tisztánlátás kedvéért nézzük, milyen tulajdonságokkal bírnak a műanyag-, és milyenekkel az alumínium párkányok.

 

 

 

 

 

A tisztánlátás kedvéért nézzük, milyen tulajdonságokkal bírnak a műanyag-, és milyenekkel az alumínium párkányok.

 

Műanyag párkány

 

Könnyen szerelhető és remekül tartja színét. Praktikus választás mind kültérre, mind beltérre, hiszen tisztítása igen egyszerű. Beltéren például virágok tárolására is alkalmas, ellenálló képessége révén az sem okoz problémát, ha víz néha túlcsordul.

Kültéren leginkább a víz elvezetésében jeleskedik, s felülete révén nem engedi, hogy szennyeződések tapadjanak meg rajta, melyek makacs jelenléte meggátolhatná a vízelvezetést.

 

Alumínium párkány

 

A RAL színskála bármely színében megrendelhetőek, így esztétikai tekintetben kiválóan idomíthatóak az adott környezethez. Élettartamát nézve egy alumínium párkány lényegében örökös darab. A vízelvezetésben igazán kiváló tulajdonságokkal bír, köszönhetően első sorban az első és hátsó hajlításoknak.

 

 

Beltérre inkább válasszon műanyag párkányt, kültérre ellenben akkor alkalmazhatja legjobban az alumínium modelleket, ha fém, vagy fa ablakokat szerelt be korábban.

Fontos tudni, hogy a nyílászáró-telepítés nem ér véget az ablakok beépítésével, hiszen párkány nélkül egyrészt nehezebben áll ellen egy ablak az időjárás viszontagságainak, másfelől esztétikailag is előnyösebb a végeredmény, ha kívül-belül alkalmazunk párkányt.

hírek információk
OTP-s hitel már az Áron Háznál is!
Sajnos nagyon sok régi építésű házon, panelházon napjainkra tönkrement, megvetemedett a legtöbb nyílászáró és a lakók bármilyen utólagos szigetelési módszerhez folyamodnak, már nem akadályozható meg a meleg levegő elszökése vagy a zaj beáramlása a réseken át.
Az ajtó szó jelentése
Az ajtó szavunk egyértelműen mögöttes tartalommal lett felruházva az évszázadok, évezredek során. Az emberi fejlődéstörténet és a kultúra alakulása során megfigyelhető, hogy földrajzilag egészen távol élő népek esetén is sok esetben megegyeznek ezek a szavak.