MENU
Hírek, információk

Bejárati ajtók - sokszínűség az első lépéseknél

Bejárati ajtók - sokszínűség az első lépéseknél Kiemelt helyet foglal el otthonunk összképének alakításában egy megfelelően megválasztott bejárati ajtó. Nyílászáróinknak ezen fajtájával szembesül először a lakásunk előtt türelmetlenül toporgó vendégsereg, míg az ajtóhoz sietünk, nem mindegy tehát, milyen látvánnyal kell beérniük.

A ma tervezői kreativitásuknak és a folyamatosan felmerülő igényeknek köszönhetően már széles választékkal állnak rendelkezésünkre. Választhatjuk a klasszikus, fából készült modelleket, de újonnan cserélt egyéb nyílászáróinkhoz, ablakainkhoz igazítva gondolkodhatunk műanyag vagy alumínium alapanyagban.

Design tekintetében a paletta szintén széles és az ésszerűség határain belül szinte csak fantáziánk szab határt a kiválasztott elem esetében. Színek esetében természetesen teljesen szabad a pálya, de egy igényesen kialakított bejárati ajtóba kérhetjük üveg beépítését is akár, ezáltal emelve egyediségét.

Nem minden azonban a külcsín, érdemes szakemberek segítségét figyelembe véve választani. 

Mindenki számára fontos, hogy választott új lakberendezési eszköze – mert hiszen egy ajtó egyértelműen annak is minősül – kiállja az idő próbáját, az időjárás viszontagságait, hiszen egyfajta első véderőt nyújt otthonunk számára. Ugyanakkor sajnos mai világunkban érdemes gondot fordítani a biztonsági tényezők figyelembe vételére is, ha otthonunk értékvédelme is fontos számunkra, szakértők az alumínium ajtó beépítését ajánlják.
hírek információk
Tudnivalók a bejárati ajtókról
A bejárati ajtók – mivel a kapcsolatot, illetve a határt jelentik a lakás/ház és a külvilág között – magasabb elvárásoknak kell tudniuk megfelelni, mint a beltéri ajtóknak. Egyrészt ezek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, de a szépségen, tartósságon és az elképzeléseinknek megfelelő anyagfelhasználáson túl a biztonságosság, a szilárdság, a szigetelés legalább olyan fontos a bejárati ajtók esetében.
Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő
Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.