MENU
Hírek, információk

De mi az az ajtó?

De mi az az ajtó? Külön szócikk az ajtónak egy lexikonban? Tutajos ki volt akadva a Tüskevárban, hogy a kolbász szó nincsen a szótárban. Nos, ez ugyanaz a kategória. De létezik, nézzük!

Ajtó: közlekedésre szolgáló falnyilás, mely egy, két vagy több mozgatható szarnnyal Esetleg zárható. Elhelyezésük szerint külso és belső ajtókat különböztetünk iheg. A ki- és bejárásra szolgáló külső ajtó neve kapu. A belső ajtókat nagyobbrészt lucfenyőből készítik, a diszesebb ajtókánl a lucIenyőt furnérral boritják.A külső ajtókhoz erdei-, vörösfenyőt és tölgyfát használnak. Az 110 m-nél szélesebb ajtókat általában két szárnnyal készitik. Az ajtó részei a tok, esetleg béléssel és bontással, s az ajtószárny.
A falazathoz az ajtótok erősíti az ajtót. Az ajtószárny minősége és szerkezete szerint lehet léc-, deszka-, kétrétegü és vésett. Folytatjuk!
hírek információk
Kész ajtók, és fogantyúk
Természetesen választhatunk más utat, ami sokkal jobban igazítható az igényeinkhez, s otthonunk adottságaihoz. Ehhez csak egy jó asztalos szükséges, aki méretre szabottan összeállítja az elképzelésünk szerinti bútordarabok korpuszát, és rászereli a frontfelületeket alkotó, általunk kiválasztott stílusú, kivitel ajtókat, fiókellapokat. Ezt felújításkor a frontcserénél is jól alkalmazható. A bútor karakterét meghatározó ajtók, s egyéb szerelvények természetesen elre gyártott termékek, mint ahogyan a vasalatok, fogantyúk is. A választékuk minden szempontból változatos, csak meg kell találnunk közülük az igényeinknek megfelelket. Az alábbiakban néhány lehetséget mutatunk be az alkalmazásukhoz.
Távirányítású ablakok, ajtók, nyílászárók
Célunk a maximális kényelem biztosítása és az intelligens házkoncepció megvalósítása az elektromos ablakműködtetés forradalmasításával. Ennek mérföldköve az INTEGRA® típusú tetőtéri ablak, melynek egyik legfőbb erénye a beépítés egyszerűsége és a sokrétű működtetési lehetőség.