MENU
Hírek, információk

A korszerű nyílászárókról - a tömítés

A korszerű nyílászárókról - a tömítés A tavasz beköszöntével talán felmerül bennünk a kérdés, hogy saját megújulásunkon túl otthonunk komfortosabbá tételére, szépítésére melyik lehetőség a legkézenfekvőbb. Régi, elavult nyílászárók esetén elgondolkodtató, megérett-e az idő a cserére. A döntéshez és a választás megkönnyítéséhez néhány gondolat lehetőségeinkről.

Az internet világában a megrendelők többségénél az első lépés szinte biztosan a témába vágó website-ok felkeresése lesz, ahol fa-, műanyag nyílászárók óriási kínálatával találja szemben magát. Mai cikkünkben a műanyag nyílászárókat vesszük górcső alá.

A kérdésre, hogy mi különbözteti meg az első pillantásra hasonlónak tűnő nyílászárókat egymástól, a válasz magában a profilban, a légkamrák számában, a tömítésben rejlik. Apróságnak tűnhet, mégis sok esetben a tömítésnél keresendő a kulcs egy profin beépített ablak esetében.

A mai piacon „A” kategóriásnak, azaz legjobb minőségűnek tekintett nyílászáró középtömítéses profilból készül. Ez a fajta ablak hőszigetelésben verhetetlen, az efajta kialakítás ugyanis magával hozza a tökéletes záródást, így a páralecsapódás megakadályozását, ami 20-30 évvel ezelőtti elődeihez képest hosszabb, és érezhetően komfortosabb élettartamot biztosít.
hírek információk
Tér nyitottsága - amerikai konyha a lakásban
Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tiszta lappal indíthatjuk életünket, lakás vásárlásakor kérdésként felmerülhet, milyen körülmények között szeretnénk akár családanyaként, akár a főzőtudománynak hódoló férfiként konyhai munkára szánt perceinket eltölteni.
A tél nem ablakcsereszezon – óriási tévedés!
A köztudatban az terjedt el, hogy a téli időszak nem alkalmas az ablakcserére, mert a hideg idő megakadályozza a rögzítőanyagok kötését-száradását, és egyébként is a munkálatok alatt kihűl a lakás. Hadd cáfoljuk meg ezeket a tévhiteket!